Thomas Markle laat zich uit over kleinkinderen Archie en Lili

"Ze moeten weten dat ze twee liefhebbende families hebben."

Thomas Markle die zich laat interviewen, meestal betekent dat geen goed nieuws voor de Sussex'jes. Prins Harry en hertogin Meghan krijgen inderdaad wéér de wind van voren van hun (schoon)vader.

Rondjes fietsen

Al sinds de royal wedding in 2018 hebben Meghan Markle en haar vader Thomas het met elkaar aan de stok. Dat de gemoederen nog zeker niet bedaard zijn, laat Thomas weten in een interview met Good Morning Britain. Schoonzoon Harry komt er wederom niet al te best vanaf, terwijl opa Markle voor kleinkinderen Archie en Lili de goede vrede probeert te bewaren.

“Alles wat hij doet is rondjes fietsen door de buurt”, zegt Thomas over prins Harry's post-royal life. “Ik weet niet of dit wel een leven voor hem is, het slaat nergens op.” As always is er ook ruimte voor een flinke sneer: “Ik denk dat Harry de Queen, de royal family, het Britse volk en het leger in de steek heeft gelaten.” Ook over de memoires waaraan de hertog van Sussex werkt, is Thomas niet te spreken: “Geld is niet alles en het boek dat hij schrijft zou geen Finding Freedom, maar Finding Money moeten heten, want geld is het enige dat hen nu bezighoudt.”

Kleinkinderen ontmoeten

Met dergelijke aantijgingen is het begrijpelijk dat Harry en Meghan hun (schoon)vader nog niet uitgenodigd hebben voor een kopje thee. Naar eigen zeggen zou hij dolgraag bij de Sussex'jes over de vloer komen om zijn kleinkinderen Archie en Lili te ontmoeten. Er is echter nog altijd geen contact tussen vader en dochter. “Ik heb geen woord van ze gehoord. Ik kan niet zomaar even langsgaan in Montecito omdat ik dan als een stalker wordt gezien.”

Twee families

Met het interview wil Thomas ook een boodschap voor zijn kleinkinderen achterlaten (we vragen ons af of Archie en Lili ooit oude afleveringen van Good Morning Britain terug gaan kijken, maar niet geschoten…).

“Mijn bericht voor de kinderen is dat ze twee liefhebbende families hebben en dat hun overgrootmoeder de koningin van Engeland is. Het is belangrijk dat ze dat weten. Ze moeten weten dat ze twee families hebben. Op een gegeven moment zullen ze opgroeien en meer over hun familie te weten willen komen.” De hoop op een verzoening met Harry en Meghan geeft Thomas nog niet op. “We zijn nu op het punt gekomen waarop we allebei volwassen moeten worden en met elkaar moeten praten, het moeten goedmaken ter wille van de kinderen en onszelf. Het is belachelijk, het gaat nu al vier jaar zo.”

Prins Harry, Meghan Markle en Archie. Beeld: BrunoPress

Thomas Markle is niet het enige familielid dat de vier maanden oude Lilibet nog niet heeft ontmoet. Ook het grootste deel van Harry's familie in Engeland heeft baby Lili alleen maar via videocalls gezien. De geruchten gaan dat de hertog en hertogin van Sussex haar rond Kerstmis hoogstpersoonlijk voor gaan stellen aan de Queen en opa prins Charles.

Bron: Nine.com.au, GMB | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws