Prins William en hertogin Kate delen lief behind the scenes momentje

Een arm om elkaar heenslaan? Normaal is dat not done volgens het protocol.

Een handje vast houden of een arm om elkaar heen slaan in het openbaar? Het is not done volgens het royal protocol, en daarom wisselen Kate en William zelden meer dan een zwoele blik uit.

Behind the scenes

In nieuwe foto's die de hertog en hertogin van Cambridge op Instagram delen, zien we ze ongekend close. De beelden zijn gemaakt achter de schermen van de Earthshot Prize, de prestigieuze klimaatprijsuitreiking die prins William afgelopen weekend organiseerde. Vooral de laatste foto valt bij royal fans in de smaak. Een liefdevol gebaar, in het openbaar! Vroeger was het ondenkbaar in koninklijke kringen, maar Wills & Kate laten zien dat het van hen een stukje moderner (en menselijker) mag.

Schouder aan schouder

De toon was natuurlijk al gezet toen prins William en Kate elkaar na hun bruiloft niet één, maar twee zoenen gaven voor de mensenmenigte die zich bij Buckingham Palace had verzameld. Een beetje genegenheid laten zien doet het júist goed. Elkaars hand vasthouden in het openbaar – iets wat prins Harry en hertogin Meghan wel tijdens hun royal jaren deden – dat hebben de Cambridgjes dan weer niet gedaan. Dat ze afgelopen zondag schouder aan schouder stonden, zonder tussenruimte, werd al bestempeld als 'erg intiem.' Tja, die dingen werken toch net even anders als je een Royal Highness bent.

Beeld: BrunoPress

Sterk team

Chris Jackson, de koninklijk fotograaf die de zwartwit behind the scenes foto's maakte, zag de liefde en genegenheid tussen Kate en William ervan afspatten. “De hertogin van Cambridge was duidelijk enorm trots op hem toen hij terugkwam van zijn speech. Ze had gekeken via de backstagetelevisie. Ze zijn een sterk team.”

Bron: Hello, People | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws