Moeten we ons zorgen maken over de Queen? ‘Het paleis stuurt een duidelijke boodschap’

De Queen moet rust nemen en de cocktails laten staan van haar artsen, maar wat weten we eigenlijk over de gezondheid van Her Majesty?

Lees ook

Vorige week kopten alle kranten al dat Queen Elizabeth voor het eerst met een wandelstok was gezien, deze week volgden de adviezen van haar artsen om de cocktails voorlopig te laten staan en een paar dagen niet te reizen. “We moeten niet vergeten dat ze 95 jaar oud is.”

Geen paniek!

Eigenlijk stond er deze week een bezoekje aan Noord-Ierland in de agenda van Queen Elizabeth, maar woensdag liet Buckingham Palace weten dat de reis werd afgeraden door de artsen van Hare Majesteit. Het komt niet vaak voor dat Elizabeth een afspraak niet na kan komen, maar het paleis wil duidelijk laten horen dat er niets ernstigs aan de hand is. “De Queen maakt het goed en betreurt het dat ze niet naar Noord-Ierland kan gaan”, staat in de verklaring. “Ze kijkt uit naar een bezoek in de toekomst.”

‘Ze doet wat haar gezegd wordt’

Ook volgens Dicki Arbiter, de voormalig woordvoerder van de Queen, hoeven we ons geen zorgen te maken. “Ze laat zich adviseren door artsen en als zij haar aanraden om rustig aan te doen, dan volgt ze dat advies op. Je moet niet vergeten dat ze al op leeftijd is. Ze is 95 en heeft een paar heel drukke weken achter de rug, ze heeft een flink aantal afspraken gehad.” Volgens Arbiter betekent het niet dat de Queen nu helemaal rust neemt. “Ze doet heel veel kantoorwerk, veel mensen weten dat niet. Tweemaal per dag ontvangt ze een rode doos met papieren die ze moet doorlezen en ondertekenen. Dat gebeurt iedere dag, behalve op Kerstmis.”

Ook royaltykenner Victoria Murphy vreest niet voor de gezondheid van de Queen. “Gezien de toon van verklaring en het feit dat we haar onlangs nog hebben gezien, denk ik dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Ze zag er de laatste tijd nog helemaal gezond uit. Wel heeft ze het erg druk gehad en veel bezoeken afgelegd. Het was een ander verhaal geweest als we haar naast de verklaring ook al lange tijd niet hadden gezien.”

Even rust

Een paleisbron bevestigt aan Royal Central dat de rust van de Queen ook niets te maken heeft met corona. “Ze voelt zich prima maar heeft gewoon even rust nodig.” En haar nieuwste accessoire, die wandelstok? Volgens Arbiter is dat zeker geen teken van een kwakkelende gezondheid. “Ze leunt er niet echt op en ze neemt gewoon nog bloemen aan. Ze maakt gewoon een paar kleine aanpassingen vanwege haar leeftijd. Op haar 21ste verjaardag zei Elizabeth in een toespraak dat ze 'iedere dag van haar leven zou dienen.' En dat is wat we nu zien. Er is geen enkel teken dat ze zich terugtrekt.”

Beeld: BrunoPress

Bron: Nine, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook