Bill Gates heeft lak aan koninklijk protocol tijdens bezoek aan Windsor Castle

Fans van de Queen waren niet te spreken over de 'onbeschofte' begroeting van de miljairdar.

Lees ook

Fans van Queen Elizabeth waren not amused na het zien van een bezoek van Bill Gates aan Windsor Castle. De Amerikaanse miljardair hield zich namelijk allesbehalve aan het koninklijke protocol. Ai…

‘Hallo!’

Koningin Elizabeth verwelkomde afgelopen dinsdag meer dan honderd zakenmagnaten en presidentiële gezanten in Windsor Castle. Hier werden ze getrakteerd op een luxe receptie na een wereldwijde investeringstop in London. De Queen schudde verschillende zeer succesvolle mensen de hand, waaronder de Amerikaanse miljardair Bill Gates. Of het nu de lange dag was of dat Bill stiekem veel zin had in de lunch: bij de begroeting van de Queen ging het een en ander mis. Tot groot ongenoegen van de fans van de koningin.

Samen met zijn achterban van Microsoft, stond Gates paraat om de Queen te begroeten. Waar zijn tegenhangers hun hoofden bogen of een buiging maakten bij het ontmoeten van de koningin, deed Gates het op een andere manier. Zo knikte hij eenvoudig zijn hoofd en bood een stevige handdruk aan met een luide 'Hallo!'. Ook sprak hij haar niet aan met haar formele titel 'Hare Majesteit', iets wat volgens het protocol zou moeten wanneer je voor het eerst het woord richt aan de Queen.

Koningin Elizabeth die de hand schudt van Bill Gates. Beeld: BrunoPress

Vrij snel na de ongemakkelijke ontmoeting ging het internet los. Koningshuisfans konden namelijk niet geloven dat Gates deze flater had geslagen. Zo schrijft een koninklijke fan op YouTube: “Je zegt niet zomaar 'hey, hoe gaat het?' tegen de koningin. Hij had haar moeten aanspreken als Hare Majesteit. Ik weet dat hij geen Brit is, maar ik zou de president van de Verenigde Straten niet willen spreken zonder hem aan te spreken met meneer de president.” Dat zijn klare woorden!

En het gaat wel vaker mis, want ook Kate Middleton werd deze week verkeerd aangesproken.

LEES OOK

Queen Elizabeth slaat prijs af: 'Daar ben ik nog niet oud genoeg voor'

Naar bloemetjes: hier kun je Queen Elizabeth 'ruiken'

Waarom Queen Elizabeth als enige mag rijden zonder rijbewijs

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook