‘Dit erfstuk van prinses Diana ligt klaar voor prinses Charlotte’

Prins William zou één van Diana's meest iconische juwelen voor zijn dochter hebben gereserveerd.

Voor de oudste kleindochter van prinses Diana zou een wel heel bijzonder erfstuk klaarliggen.

Familiestuk

Het is hertogin Kate die de iconische verlovingsring van prinses Diana om haar vinger draagt, maar voor prinses Charlotte ligt er een misschien nog wel unieker familiestuk klaar. Volgens paleisbronnen zal de nu 6-jarige prinses later de Spencer-tiara erven, hét juweel dat Diana droeg op haar trouwdag.

Beeld: BrunoPress

De tiara zit al ruim een eeuw in de Spencer-familie. Het was oorspronkelijk een bruidscadeau voor Lady Cynthia Hamilton, de grootmoeder van prinses Diana. Ook Di's oudere zussen, Sarah en Jane, droegen het prachtstuk op hun trouwdagen. Inmiddels is de tiara in het bezit van Charles, Earl Spencer, de jongere broer van Diana. Maar volgens insiders heeft hij er duidelijke afspraken over gemaakt met zijn neefje William.

Eerste kleindochter

“William heeft een goede band met zijn oom en heeft gevraagd of de tiara van wijlen zijn moeder op een dag naar Charlotte kan gaan”, vertelt een royal bron van GoodToKnow. “William weet ook wel dat de Earl zelf dochters heeft, maar ze zijn het erover eens dat Diana's iconische sieraad aan haar oudste kleindochter toebehoort.”

Lady Kitty Spencer, de oudste dochter van Charles, trouwde eerder dit jaar en koos er bovendien voor om geen tiara te dragen. Zijn andere dochters, Lady Eliza, Lady Amelia, Lady Lara en Lady Charlotte (ja, we kunnen nog veel Spencer-bruiloften gaan zien!) krijgen wellicht nog de kans voordat prinses Charlotte aan de beurt is.

Plastic tiara’s

Volgens een andere insider houdt prinses Charlotte er nu, zoals zoveel jonge kinderen, al van om zich te verkleden als prinses. Het idee dat ze op een dag een échte tiara in haar bezit zal hebben “maakt haar dolenthousiast. Charlotte is zich er zeer van bewust dat ze een prinses is en ze heeft al plastic tiara's en jurken om zich mee te verkleden. Het is heel schattig.”

Hertogin Kate en prinses Charlotte, 2017. Beeld: BrunoPress.

Vladimir Tiara

Volgens New Idea zou Queen Elizabeth ook al een tiara klaar hebben liggen voor haar achterkleindochter: de Vladimir-tiara, die op verschillende manieren gedragen kan worden. De versie met smaragden lijkt favoriet bij de Queen, maar hij kan ook met bungelende parels of zonder edelstenen gedragen worden. Prinses Charlotte gaat letterlijk een glansrijke toekomst tegemoet!

Beeld: BrunoPress

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws