Kate doet het ook! Waarom je volgens dermatologen rozenbottelzaadolie moet gebruiken voor je huid

Wat doet rozenbottelzaadolie nu precies?

Lees ook

De hertogin van Cambridge zou erbij zweren: rozenbottelolie voor een stralende huid. Maar waar is zo'n rose hip seed oil nu precies goed voor? Heel veel, leggen deze dermatologen uit.

Droge huid

De tijd dat gedacht werd dat olie aanbrengen op het gezicht leidt tot een vettere huid, ligt achter ons. Gezichtsoliën kunnen net zo effectief zijn als andere moisturizers, zo vertelt dermatoloog Dr. Corey L. Hartman aan InStyle. “Gezichtsoliën kunnen een goede optie zijn voor iemand met een droge huid, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Gezichtsolie hydrateert niet alleen de huid, maar helpt ook om irritatie te verzachten, kan antioxiderende effecten hebben en kalmeert ontstekingen.”

Dermatoloog dr. Hadley King vult aan dat je het beste een of twee keer per dag een olie voor je gezicht kunt gebruiken. Bovendien is ook dr. King overtuigd van de werking ervan. “De meeste oliën hebben verzachtende eigenschappen en kunnen daarom de huidbarrière ondersteunen en vocht vasthouden. Deze eigenschappen zijn nuttig voor een droge huid.”

Rozenbottelzaadolie 

Er zijn bepaalde oliën die de dermatologen liever vermijden, zo kunnen essential oils een allergische reactie veroorzaken. Ook kun je beter geen kokosolie gebruiken als je gevoelig bent voor acne.

Een olie die je volgens dr. Hartman zou kunnen gebruiken is rozenbottelolie. Net als arganolie en jojoba-olie bevordert dit ingrediënt de opname van actieve ingrediënten in skincare. Ook dermatoloog Dr. Marina Peredo is fan van rozenbottelzaadolie. “Het is goed voor alle huidtypes, zeker als je een droge huid hebt. Rozenbottelzaadolie bevat veel vitamine A en essentiële vetten die de huid gezond en gehydrateerd kunnen houden.”

Overigens hoef je voor de olie helemaal niet diep in de buidel te tasten. Zo raadt Peredo de budget-proof Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil van The Ordinary aan, en die kost online nog geen twaalf euro. Koopje!

Bron: Marie Claire, InStyle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook