Dit was het eerste vriendje van koningin Máxima

Op de universiteit kreeg Máxima voor het eerst verkering, maar erg serieus werd het niet.

Lees ook

Lang voordat ze haar prins ontmoette, waren er natuurlijk andere mannen in het leven van Máxima. Maar wie veroverde het hart van de Argentijnse schone als eerst?

Studietijd

Het was tijdens haar studententijd in Buenos Aires dat een jonge Máxima Zorreguieta voor het eerst een vriendje had. Eerder was er wel eens een 'skivakantie met een romantisch randje geweest', zoals Marcia Luyten het verwoordt in haar biografie van de koningin. Maar de jongen met wie Máxima tijdens die vakantie een kus had uitgewisseld, ene Martín Rodriguez Giesso, verdween al snel uit beeld. Haar eerste echte verkering had de huidige koningin tijdens haar allereerste studiejaar aan de economische faculteit van de Universidad Católica Argentina. De liefde tussen Máxima en deze Tomás Olmedo was echter al snel bekoeld. “Binnen een maand was de verkering uit, want Olmedo was volgens haar vriendinnen 'klein van geest',” schrijft Luyten. Een paar maanden later stelde Máxima haar vriendje Gonzalo Aguirre aan haar ouders voor. Hij was student geneeskunde en voormalig rugbykampioen en voelde zich erg thuis bij de Zorreguieta's.

Dochter Máxima

Maar na een halfjaar beëindigden ook Máxima en Gonzalo hun relatie. Máxima, bijna twintig, stond op het punt om een tijd door te brengen in Frankrijk en zag een langeafstandsrelatie misschien niet zitten. Maar dat Gonzalo een speciaal plekje in zijn hart hield voor de future queen, bleek wel uit het feit dat hij ruim tien jaar na de breuk zijn dochter de naam Máxima gaf.

Grote liefde

Het waren kortstondige relaties, maar al snel werd Máxima's liefdesleven een stuk serieuzer. Een van haar eerste echte, grote liefdes was Tiziano Iachetti. Met hem ontdekte ze het nachtleven in Buenos Aires. Samen liepen ze veel feestjes af, beiden waren dol op uitgaan. Maar ze kon ook serieuze gesprekken met hem voeren; Tiziano is zeven jaar ouder.

De Argentijn is een zoon van Italiaanse immigranten. Zijn vader had een bedrijf in espressoapparaten voor de horeca. Tiziano ging later zijn eigen weg. Begin 2000 verkocht hij grond, bij voorkeur aan Italianen. De eerste serieuze relatie van Máxima liep tijdens haar eerste jaar aan de universiteit op de klippen. Daarna legde de Argentijn het aan met een model. Tiziano is inmiddels getrouwd en vader. Een paar van Máxima's exen konden hun mond niet houden over de relatie. Tiziano wel. Het enige wat hij in de tientallen jaren over zijn ex heeft losgelaten is: “Het is een goeie meid. En heel intelligent.”

Bron: Máxima – Marcia Luyten, Volkskrant | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook