Da’s pas goed wakker worden! De extravagante ochtendroutine van prinses Margaret

Hoe begint een prinses aan haar dag? Met ontbijt op bed, een uur lang badderen en een wodkacocktail, onder andere.

Lees ook

Niet zo'n ochtendmens? Begin je dag dan rustig à la prinses Margaret. Het zusje van Queen Elizabeth maakte er een decadent dagdeel van.

Ochtendroutine

Haasten was er in ieder geval niet bij voor prinses Margaret. De prinses werd rond 9 uur 's ochtends gewekt, maar dat betekende niet dat ze haar warme nest verliet. Volgens Craig Brown, een biograaf van prinses Margaret, “had ze ontbijt op bed en bleef ze daarna twee uur in bed liggen om naar de radio te luisteren en kranten te lezen (die ze verspreid over de vloer liet liggen) en te kettingroken.” Daarna liet een van haar dienstmeisjes het bad vollopen, waar Margaret gerust ook een uurtje in bleef liggen. Bij het aanbreken van de middag was het tijd om achter de kaptafel plaats te nemen. “Het uur in bad werd gevolgd door haar en make-up aan haar kaptafel en het aantrekken van schone kleren. Zoals je je voorstelt bij een prinses droeg ze haar kleding nooit meer dan één keer zonder wasbeurt ertussen.”

Cocktails en lunch

Om 12:30 uur had prinses Margaret behoefte aan een 'opkikkertje' in de vorm van wodka (of een cocktail met de drank). Een half uurtje later schoof ze bij haar moeder, Queen Elizabeth the Queen Mother, aan voor een “vier-gangen-lunch die op informele manier werd geserveerd op zilveren schalen, met per persoon een halve fles wijn, fruit en zes verschillende soorten kaas.”

Beeld: BrunoPress

Hoe anders dan de morning routine van haar oudere zus Elizabeth. Die krijgt óók ontbijt geserveerd en luistert dan naar de radio, maar wel een paar uurtjes eerder dan haar wijlen zus dat deed. Om stipt 8:30 uur zit ze gebadderd en gekleed aan haar bureau, klaar voor een nieuwe dag als Queen.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook