Zien: de foto’s van de Griekse royal wedding!

Voor de derde keer gaf prins Philippos het jawoord aan zijn Nina.

Waarom één keer met je grote liefde trouwen als het ook drie keer kan? Prins Philippos van Griekenland trouwde vorig jaar in het geheim met steenrijke zakenvrouw en erfgename Nina Flohr. Daarna vierde hij het nog eens met een groot bruiloftsfeest voor vrienden en dit weekend was het tijd voor de religieuze (en erg koninklijke!) ceremonie. Kijk mee naar bruiloft nummer drie!

Royal wedding in Athene

Na twee intieme bruiloften besloten prins Philippos en prinses Nina – die titel mag ze al sinds het burgerlijk huwelijk vorig jaar gebruiken – groots uit te pakken voor hun derde huwelijksdag. Afgelopen zaterdag gaven de twee elkaar het jawoord in de Metropolitane Kathedraal van Athene en maakten ze er een echt royal sprookjeshuwelijk van. Een meterslange sleep, een tiara, beroemde gasten en fans die zich voor de kerk verdrongen voor een foto van dé kus.

Beeld: Pro Shots

Hier zien we Nina arriveren met haar vader. De bruid is volledig gehuld in Chanel, een japon met een brede V-hals, grote strik en prinsessenwaardige sleep!

Beeld: Pro Shots

Hoewel Nina uit een zéér vermogende familie komt, moest ze voor een tiara toch echt aankloppen bij haar schoonmoeder, de voormalige koningin van Griekenland. Het is de Antique Corsage Tiara, die ex-koningin Anne-Marie op haar achttiende verjaardag kreeg van haar moeder, koningin Ingrid van Denemarken.

Beeld: Pro Shots

Drie keer trouwen maakt het niet minder romantisch. Prins Philippos en prinses Nina kwamen in ieder geval met zwaar verliefde blikken terug uit de kerk.

Beeld: Pro Shots

En het publiek wordt tóch nog getrakteerd op een kus!

Beeld: Pro Shots

Ook de Yorkies mochten meegenieten van de koninklijke bruiloft. De bruidegom heeft warme banden met de Britse royals: hij groeide grotendeels op in Engeland en mag wijlen prins Philip en prinses Diana zijn peetouders noemen. Prinses Eugenie en Jack Brooksbank stonden op de gastenlijst en ook kersverse ouders prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi reisden af naar Athene om bij de royal wedding te zijn:

Beeld: Pro Shots

Prins Philippos & prinses Nina

We zijn nu dus officieel een royal couple rijker, maar wie is de Griekse bruidegom ook alweer? Prins Philippos is de derde zoon van ex-koning Constantijn II van Griekenland en prinses Anne-Marie van Denemarken. Zijn ouders zaten op de Griekse troon tot de monarchie daar in 1974 afgeschaft werd en de familie naar het buitenland vertrok. Philippos werd twaalf jaar later geboren in Londen, waar hij alsnog een redelijk koninklijk leventje kon leiden. Onder zijn peetouders bevonden zich onder andere koning Juan Carlos van Spanje, prinses Diana en prins Philip, de hertog van Edinburgh. De Griekse prins bezocht de beste scholen van het land en vervolgde daarna zijn opleiding aan het prestigieuze Georgetown in de VS.

Drie jaar geleden viel Philippos als een blok voor socialite Nina Flohr, geen onbekende in koninklijke kringen. Haar vader, de Zwitserse zakenman Thomas Flohr, is miljardair geworden met een bedrijf in privéjets en een flinke investering in Ferrari. Nina's moeder, Katharina Konečný, heeft als founding director van de Russische en Griekse Vogue en creatief directeur van Fabergé ook leuke connecties binnen de Europese jet set. Ook Nina zelf is een echte zakenvrouw met, onder andere, haar eigen luxehotel. En sinds een paar maanden is ze dus óók prinses van Griekenland en Denemarken.

Beeld: Pro Shots

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Laatste nieuws