Exclusief! Nicolette Kluijver over haar nieuwe leven op Bonaire: ‘What the hell heb ik mezelf aangedaan’

Beau Monde sprak Nicolette over blij zijn op Bonaire, family life, Peter R. de Vries en veranderde verwachtingen.

“Ik ben veranderd!” Nicolette Kluijver (37) kondigt het zelf maar vast aan. De voormalige rebel wil rust, vertelt ze in een gloednieuw interview met Beau Monde. En vindt ze dat op Bonaire, haar nieuwe thuis?

Zonnig oord

Al een tijdje had Nicolette de behoefte om haar biezen te pakken naar een zonnig oord, en toen haar presentatiewerk door corona vrijwel stil kwam te liggen, maakte ze haar droom werkelijkheid. Samen met man Joost en haar drie kinderen woont ze deels op Bonaire, maar brengt ze ook veel tijd door op de boerderij in Ouderkerk aan de Amstel. Dat op en neer pendelen is nog wel een dingetje. “What the hell heb ik mezelf aangedaan”, zegt Nicolette over de nieuwe situatie. “Want ik heb een geweldig leven in Nederland, maar nu ook deels op Bonaire. Het eiland bevalt me goed. Ik heb een klein huisje waardoor we eigenlijk altijd buiten zijn. Hier midden in de natuur hoor ik ’s ochtends de vogels en pluk ik de papaya’s uit de tuin. Het is een tropical dream. Al is het wel even wennen om twee woonplaatsen te hebben, want op beide plekken heb ik het druk met werk. Een luxeprobleem, maar soms wel onhandig.”

Honderd jaar

Maar als we Nicolette horen over haar leven op het eiland, snappen we dat het niet alleen maar hollen en haasten is. “Alles gaat hier een stuk trager en mensen lachen de hele dag. In Nederland ben ik vaak zo gestrest. Dat gebeurt al zodra ik in de winkel sta en er een kassa opengaat en je er zo snel mogelijk naartoe rent. Iedereen in Nederland heeft zoveel haast”, vertelt Nicolette over het contrast. “En door corona realiseer ik me dat ik niet meer in die ratrace wil zitten. Op Bonaire kan ik echt onthaasten. Ik denk dat je hier honderd jaar kunt worden.”

Burgertrut

Nog een grote verandering in het leven van Nicolette is dat het allemaal niet meer zo avontuurlijk hoeft. Of in haar eigen woorden: “Inmiddels ben ik op mijn 37ste al een burgertrut.” En dat bevalt haar goed. “Ik ben zo’n moeder die van regeltjes, rust en reinheid houdt. Ik gebruik geen drugs en ga ook nooit meer naar een feestje. Het meest heftige wat ik doe op een zaterdagavond is naar een pannenkoekenrestaurant met de kids.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Nicolette meer over haar nieuwe leven en het moederschap, geeft ze een kijkje achter de schermen bij 'Expeditie Robinson' en is ze openhartig over haar vriendschap met Peter R. de Vries. Vanaf woensdag 27 oktober in de winkel en online verkrijgbaar.

Bron: Anne Tonen | Beeld: Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Brigitte Kramer | Haar & makeup: Mari van de Ven

Laatste nieuws