De terugkeer van prinses Charlene: ‘Niemand gelooft meer in de officiële versie’

Deze maand nog zou prinses Charlene terugkeren naar Monaco, maar haar naasten en onderdanen hebben er een hard hoofd in.

Lees ook

Prins Albert zei het vol zelfvertrouwen: in oktober keert prinses Charlene terug naar haar land en haar kinderen. Maar of Monaco deze week inderdaad nog de terugkomst van de vorstin kan verwachten? De Franse Elle ging op zoek naar het antwoord.

‘Officieel gaat het beter’

Maar zomaar op het paleispersoneel afstappen en vragen of zij meer over prinses Charlene's terugkeer weten, is geen optie. Niemand zal uit de school klappen over het wel en wee van de Grimaldi's. “Eén woord te veel en je carrière kan voorbij zijn”, krijgt Elle te horen. Maar van de officiële communicatie rondom de gezondheid van prinses Charlene moeten we het ook niet hebben. De agenda van de prinses is leeg, sinds eind januari is ze niet meer in het openbaar gezien en de schaarse foto's op Instagram leiden meestal alleen tot meer zorgen en roddels. Volgens de officiële berichten maakt de prinses het goed en kan ze op ieder moment weer terug zijn in het paleis. De inwoners van Monaco hebben er echter weinig vertrouwen in. “Niemand gelooft de officiële versie. De communicatie is rampzalig en wordt iedere dag slechter”, vertelt een Monegask over de royal soap.

19 november

Op 19 november viert Monaco haar nationale feestdag. Als Charlene daar niet bij is, dan komt ze helemaal niet meer terug, zo vrezen de inwoners van het ministaatje. “Want als de prinses vanwege haar gezondheid niet kan vliegen, dan kan ze toch wel een medisch schip nemen om terug te keren naar haar kinderen? Of wil ze niet soms niet naar huis?”

Beeld: BrunoPress

Eigendom van de staat

Het idee dat prinses Charlene ongelukkig zou zijn in haar huwelijk en in haar rol is niet nieuw. “Grace Kelly had ook heel veel moeite om zich te schikken naar haar nieuwe leven. Maar zij kon tenminste bij haar kinderen blijven”, vertelt een geboren en getogen Monegask. En haar kinderen naar zich toe laten komen, is voor Charlene ook geen mogelijkheid. “Wettelijk gezien behoren de kinderen toe aan de staat.”

Een 'bekende van het hof' snapt wel dat Charlene het paleis (wellicht) ontvlucht heeft. “Je kunt je niet voorstellen wat een krabbenmand het hof is. Ik denk dat Charlene geen geluk heeft gehad, al vanaf het begin werden haar kansen verstoord door de jaloezie van de een en de ambities van de ander. Alles wat ze probeerde te doen werd bespot of neergehaald. Haar schoonzussen Caroline en Stéphanie zijn verre van aardig tegenover haar. En in tegenstelling tot prins Rainier, die Grace Kelly altijd in bescherming nam, heeft Albert nooit de moed gehad om maatregelen te nemen en zijn vrouw te verdedigen.” Volgens de insider kloppen de geruchten niet dat Charlene aan de vooravond van haar huwelijk probeerde te vluchten: “Ze hebben nooit haar paspoort ingenomen of weet ik veel wat. Maar erg snel heeft Charlene begrepen dat ze onder een vergrootglas leeft.”

Een nieuwe rol

Een vriendin van Charlene zegt dat het paleis hard bezig is om de prinses een nieuwe plek te geven. “Albert en Charlene houden nog steeds van elkaar. Deze vlucht is vooral bedoeld om hem echt te laten veranderen. Albert heeft al een paar gebaren gemaakt zodat Charlene voortaan meer serieus genomen wordt aan het hof, bijvoorbeeld door haar vicevoorzitter van het Rode Kruis te maken. Maar ze verwacht veel meer!”

Beeld: BrunoPress

Bron: Elle FR | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook