Jim Bakkum: ‘Ik heb me nooit met strippers op een hotelkamer laveloos gedronken’

De acteur vertelt over zijn korte momenten als vrijgezel.

Lees ook

Jim Bakkum zoekt graag de grenzen in zijn rollen op, ook als dat een stomende douchescène met Freek Bartels betekent in zijn nieuwste film Liefde zonder grenzen. “Ik vind dat wel cool.” Of hij in real life ook ooit de grenzen heeft opgezocht op liefdesgebied? Hij vertelt het in de nieuwe Beau Monde.

Andere rol

Jim speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe romcom Liefde Zonder Grenzen. En dat is een ander soort rol dan de acteur normaal speelt. “Ik speel Maarten, die al jaren gelukkig getrouwd lijkt te zijn met Sanne (Melissa Drost, red). Maar hij leidt een dubbelleven, want hij is verliefd geworden op Hugo (gespeeld door Freek), een vriend van zijn zusje. Hij zoekt de grenzen van zijn gevoelens op, en dat zorgt voor problemen met zijn vrouw thuis. Zijn vader is heel bekrompen; die zou hem zomaar eens de grond in kunnen trappen als hij achter zijn dubbelleven komt.”

Oudere vriendin

Of de acteur zelf ooit een relatie heeft gehad die thuis niet werd geaccepteerd? “Ik had toen ik een jaar of vijftien was een ouder vriendinnetje – ze was 23 – en met name mijn broer had daar flink moeite mee. Toen dat uitging, werd daar bij ons thuis niet om gerouwd. Ik heb vaak wel oudere vriendinnen gehad; Bettina en ik schelen natuurlijk ook acht jaar. Dat is bij mij nooit een bewuste keus geweest, het liep gewoon zo vanuit mijn gevoel.”

Wilde haren

Jim is een echt relatie-persoon, vertelt hij. “Een wilde periode heb ik nooit gehad. Ik ben ooit een maand vrijgezel geweest en zelfs toen was ik niet echt alleen, dus ik weet niet zo goed hoe dat is. Het is ook geen leven wat ik heb gemist, ik heb dat vluchtige nooit zo interessant gevonden. Uiteindelijk ben ik toch het gelukkigst met een vast iemand met wie ik alles kan delen; een soulmate voor het leven. Het is niet dat ik helemaal niks heb uitgespookt, maar grenzeloos… Nee, ik heb me nooit met vier strippers op een hotelkamer laveloos gedronken.”

Het hele interview met Jim Bakkum en zijn medespelers Yolanthe Cabau en Abbey Hoes is te lezen in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 27 oktober in de winkel!

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook