Exclusief! Loiza Lamers: ‘Ik ben helemaal in love’

'Een relatie is een ervaring die ik tot nu toe nog niet kende.'

Lees ook

Een documentaire, een boek én (opnieuw) ‘Expeditie Robinson’. Loiza Lamers (26) is niet te missen dit najaar. En hartstikke happy. Waren mannen vroeger 'nooit een topic', nu is ze verliefd! “Met Jelle klopt het gewoon”, vertelt ze in gesprek met Beau Monde.

Veel meer verhaal

Haar liefdesleven was lange tijd niet iets waar Loiza Lamers snel over begon. “Bij mij zit daar veel meer verhaal achter dan ik in een interview van een half uur kan vertellen. En door mijn achtergrond is het niet altijd vanzelfsprekend geweest”, vertelt ze aan Beau Monde. Haar nieuwe Videoland-documentaire bracht daar verandering in, al vond Loiza het lastig om zich kwetsbaar op te stellen voor de camera's. “Door deze docu besefte ik: als het op daten aankomt, ben ik net een meisje van zestien. Normaal begin je er op die leeftijd mee, maar ik had pas op mijn achttiende mijn geslachtsoperatie en toen heeft het nog lang geduurd voordat ik er überhaupt klaar voor was. Ik heb een soort volwassen wijsheid met een kleine meisjes onzekerheid als het om relaties gaat. Tegelijkertijd besef ik ook dat, los van mijn transgenderverhaal, de liefde voor iedereen spannend en onzeker is. Ergens verlangde ik wel naar die relatie.” En die is er nu: inmiddels is het dik aan tussen Loiza en Jelle.

Helemaal in love

“Ja, ik ben helemaal in love, en het is nu officieel: we hebben een relatie,” vertelt Loiza over haar vlam. “We raakten aan de praat bij de bar – 'the old fashioned way' dus – en die avond was er meteen een klik.” En dat groeide al snel uit tot meer: “Ik moet wel zeggen dat het met Jelle vanaf het eerste moment vanzelf ging. Het eerste contact, het daten, het liep allemaal zo natuurlijk. Dat was iets wat ik nog niet eerder had ervaren, en dat maakt het bijzonder. We hadden vrij snel een gesprek over mijn verleden, dat ging heel open. Daardoor lag alles meteen op tafel en was het gewoon duidelijk.” Het model is dan ook helemaal in de wolken met haar nieuwe lief. “Het voelt echt heel fijn, het klopt gewoon.”

Meer lezen over Loiza's liefdesleven, haar tweede deelname aan Expeditie Robinson en nieuwe leven in Amsterdam? Het hele interview vind je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 27 oktober in de winkel!

Bron: Jill Waas | Beeld: Foto’s: Myrthe Mylius | Make-up & haar: Roos Verboom | Styling: Saskia van der Linden

Laatste nieuws

Zie ook