American dream: vertrekken Kate en William ook naar de Verenigde Staten?

De Cambridgje's kondigden vorige week aan dat ze grote plannen hebben aan de andere kant van de plas.

Eerder deze maand lieten prins William en de hertogin van Cambridge weten dat ze grote plannen hebben aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Opgelet, Harry en Meghan, jullie zijn straks niet meer de enige royals die de harten van de Amerikanen komen veroveren!

Op naar de VS

Bij de uitreiking van de Earthshot Prize in Londen deze maand kondigde prins William aan dat zijn prestigieuze klimaatprijs volgend jaar in de Verenigde Staten uitgedeeld gaat worden. Want, zo redeneert William, om echt een verschil te maken moeten ze ook deze wereldleider bij de klimaatproblematiek betrekken. Toch blijft het een opvallende keuze. Bij de uitreiking in Engeland werd alle gasten op het hart gedrukt om vooral niet met het vliegtuig naar de Britse hoofdstad te komen, maar aan het milieu te denken. Dus hoe gaan de Cambridge'jes het aanpakken als hun evenement straks in Amerika plaatsvindt? A la Gretha Thunberg in een zeilbootje de oceaan over? Of sturen ze prins Harry en hertogin Meghan als hun Amerikaanse vertegenwoordigers?

Groot publiek

Hoewel dat laatste misschien het meest eco-verantwoord zou zijn, lijkt dit niet het plan van prins William en hertogin Kate. Ze zouden zélf hun opwachting willen maken in de VS, juist omdat het Britse koningshuis daar ook steeds meer aan populariteit wint. “Team Cambridge richt haar pijlen op Amerika en wil ervoor zorgen dat ze daar hoog aangeschreven staan. Het is erg waarschijnlijk dat ze volgend jaar een belangrijk bezoek zullen brengen”, vertelt een 'bron dicht bij het echtpaar' aan Vanity Fair. “Ze zijn zich ervan bewust dat ze misschien aan populariteit hebben verloren door het Oprah-interview, en nu willen ze die support weer terugwinnen. Amerika is een heel belangrijk publiek voor hen.”

Prins William en hertogin Kate bij de uitreiking van de Earthshot Prize. Beeld: BrunoPress

Er bestaat dus zeker een kansje dat William en Kate in 2022 ook de grote overtocht maken, al zal het niet per privéjet zijn. Rest nog de grote vraag of ze ook een stop maken in Californië om Harry, Meghan, Archie en Lili te bezoeken. Want een reünie van the Fab Four, dát zou hun populariteit pas goed doen in de States.

Bron: Marie Claire UK, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws