Tip: zo zie je prinses Beatrix als nooit tevoren!

Oog in oog staan met Beatrix? Plan dan een bezoekje aan deze tentoonstelling.

Lees ook

Heb jij de trouwjurk van koningin Máxima al bewonderd bij de expositie in de Nieuwe Kerk? En sta je al te popelen om naar een volgende royal tentoonstelling te gaan? Dan tippen we Stedelijk Museum Vianen!

Beatrix in beeld

Het Stedelijk Museum viert haar vijftigste verjaardag met een grote jubileumvoorstelling ter ere van onze vroegere koningin. In Beatrix in beeld krijg je een grote collectie te zien met daarin vele staatsieportretten en andere kunstwerken die van prinses Beatrix gemaakt zijn. Bijzonder om de prinses door zoveel verschillende ogen te bekijken!

Conservator Werner van den Belt vertelt aan Blauw Bloed dat het om 'unieke portretten' gaat. “Want Beatrix wilde nooit statige portretten maar dynamiek! Het moesten echt kunstwerken worden die passen in het repertoire van de kunstenaar.”

Verzamelingen hoeden

Naast kunstwerken vind je ook een aantal iconische hoofddeksels van prinses Beatrix in de tentoonstelling, zoals de paarse hoed die ze droeg bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Met eigen ogen bekijken? De tentoonstelling loopt nog tot en met 31 januari 2022 (de verjaardag van de prinses!). https://stedelijkmuseumvianen.nl/

Bron: Museum.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook