Yolanthe Cabau over vooroordelen: ‘Er hangt toch een bepaald imago om mij heen’

'Mensen weten veel van me, maar kennen ze me écht? Ik betwijfel het', vertelt Yolanthe.

Als BN'er heb je regelmatig te maken met onjuiste verhalen en talloze gossips die de ronde doen. Yolanthe Cabau besloot jaren geleden niet in te gaan op alle roddels en verhalen rondom haar en haar liefdesleven. Toch moet ze nog altijd dealen met vooroordelen die mensen over haar hebben. In een exclusief interview met Grazia vertelt ze er alles over.

Imago

Als famous actrice en presentatrice is het niet gek dat Yolanthe veel in de media verschijnt. Mensen denken BN'ers behoorlijk te kennen, maar in hoeverre is dat eigenlijk zo? “Mensen weten veel van me, maar kennen ze me écht? Ik betwijfel het”, vertelt Yolanthe openhartig. “Er hangt toch een bepaald imago om mij heen dat ver bij mijn kern vandaan ligt. Als je mijn naam ergens in de middle of nowhere laat vallen, dan zullen er heus veel mensen zijn die me leuk vinden, maar vooroordelen liggen al snel op de loer.”

“Het lijkt soms of de buitenwereld denkt dat ik geen gevoel heb”, gaat Yolanthe verder. Volgens de mensen in haar omgeving zou dit kunnen liggen aan haar looks. “Misschien kom ik harder over dan ik ben door mijn Spaanse kant: donker haar, donkere wenkbrauwen.”

Niet meer verdedigen

Jaren geleden besloot Yolanthe zich niet meer te verdedigen als er weer een onjuist bericht of verhaal over haar werd verspreid. “Om mezelf te beschermen, want er was elke dag een nieuw verhaal en ik moest mezelf maar blijven verdedigen. Dat deed me verdriet, dus maakte ik die keuze.”

“Wellicht kunnen mensen me daardoor minder goed peilen of is het makkelijk om van alles over mij te beweren, want ik verdedig mezelf toch niet meer. Ik heb jaren geleden een moeilijke periode gehad. Met alle media die daarbij kwam kijken, merkte ik dat ik al gespannen werd door het geluid van mijn telefoon. Sindsdien staat mijn telefoon op stil.”

Doelwit voor de media

Onder andere tijdens de periode van de breuk met haar ex-vriend was de actrice een doelwit voor de media. “De manier waarop ik toen in het daglicht werd gesteld, heeft me veel pijn gedaan. Maar ik ben achter mijn besluit blijven staan om geen weerwoord te geven.” De actrice begrijpt dat dit voor anderen gevoelloos over kan komen, maar niets is minder waar. “Mensen geloven gek genoeg alles wat ze lezen. Zelfs bij het tankstation word ik nageroepen. Daardoor heb ik wel een muurtje om me heen gebouwd. Dat kan overkomen als hard, maar ik ben veel gevoeliger dan mensen denken.”

Benieuwd naar het hele interview? Je leest het in de nieuwste Grazia, vanaf 27 oktober in de winkel! Ook vind je vanaf woensdag de nieuwste Beau Monde in de schappen, waarin Yolanthe ook een boekje opendoet over haar liefdesleven.

Bron: Grazia, Anette de Vries | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws