Schrijver van film over Diana klapt uit de school: ‘Meest schokkende details zijn waar’

Stephen Knight doet een boekje open over de langverwachte film.

Lees ook

Een iconische prinses met een heel eigen stem, ongekend karakter en turbulent leven: het is een hele acteerklus om prinses Diana tot leven te brengen op het witte doek. Aan Kristen Stewart de taak om dat zo goed mogelijk te doen. Of dat een makkie gaat zijn? Zeker niet, zo vertelt een van de schrijvers van de film. Het leven van Diana ging namelijk niet altijd over rozen. “Alle dingen in de film die het minst geloofwaardig lijken, zijn waar”, vertelt de schrijver.

Scheiding

Afgelopen zomer werd bekend dat er een film in de maak is over de scheiding van prinses Diana en prins Charles in 1992. Stephen Knight – een van de schrijvers van de film en tevens maker van de populaire serie Peaky Blinders – doet een boekje open over wat we kunnen verwachten van de biopic. Volgens hem zijn alle details gebaseerd op de waarheid.

Hij vertelde in een recent interview dat zijn research niet is gebaseerd op boeken en oudere documentaires over Diana, maar dat hij mensen heeft gesproken die destijds daadwerkelijk aanwezig waren op Sandringham Palace tijdens het bewuste weekend. De film gaat namelijk over één weekend uit Diana's leven. Ze brengt haar kerstvakantie door met de rest van de koninklijke familie op Sandringham en komt daar tot de beslissing dat ze haar huwelijk met prins Charles moet beëindigen.

Details

“Ik ken mensen die Diana goed kenden, zei Stephen Knight tegen The Telegraph. “Laten we zeggen… chique mensen. En zij brachten me in contact met enkele andere mensen die in het huis werkten op het moment dat de film zich afspeelt,” legde hij uit. “Alle dingen in de film die het minst geloofwaardig lijken, zijn waar.”

Een van die dingen die Knight als voorbeeld noemt, is het weegritueel: een traditie in Sandringham waarbij iedereen aan het begin en aan het eind van z'n bezoek op een antieke weegschaal wordt gewogen, om te zien hoeveel ze tijdens hun verblijf zijn aangekomen. Volgens Knight was deze traditie voor Diana nogal moeilijk, aangezien ze worstelde met boulimia. Helemaal omdat er tijdens de feestdagen volop werd gegeten. “Kerstmis op Sandringham is in feite een eindeloze, onontkoombare reeks maaltijden”, stelt hij.

Spencer draait vanaf 5 november in de bioscoop.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook