De glamourtransformatie van Kate Middleton: ‘Ze is van binnen een taaie’

Ze straalt! Hertogin Kate pakt volop de spotlights als glamourkoningin en queen to be.

Lees ook

Ze straalt! Nu Harry en Meghan definitief het Britse veld hebben geruimd, pakt hertogin Kate Middleton volop de spotlights als glamourkoningin én queen to be. Er breekt een nieuw tijdperk aan voor de hertogin van Cambridge, schrijft Claudia Witteveen in de nieuwste Grazia. Een voorproefje!

Populairder dan ooit

“Maak wat je wil van alle verhalen over ruzies van William en Kate (Team Cambridge) met Harry en Meghan (Team Sussex). Hoe het nu écht allemaal zit tussen de broers en hun vrouwen zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wat we wel zeker weten is dat duchess Catherine, sinds de Sussexes het ruime sop kozen, meer dan ooit in de spotlights staat. Met spectaculaire rode-loper-looks, sportieve uitjes, lieve mama-momentjes, tranentrekkende Diana-tributes en nog veel meer trucjes uit haar hoge hoed die haar populairder dan ooit maken bij volk en vaderland.”

Beeld: BrunoPress

Twijfels van de Queen

En dat terwijl ze eerst haar plek moest veroveren binnen het paleis. Volgens boze paleistongen had Queen Elizabeth eerst heus haar twijfels over de vriendin van William. Maar na een wat stroef begin vond Kate stukje bij beetje haar eigen plek in het koningshuis. “Niet achter, maar náást William. 'Ze valt op, maar straalt ook behulpzaamheid uit', stelt royal historicus Robert Lacey die onder meer nauw betrokken is bij de Netflix-serie The Crown. 'Ze is vanbinnen een taaie. Dat zie je niet aan haar, maar de Queen ziet dat wél.'”

Dosis glamour

“De manier waarop het Britse volk naar Kate kijkt, is de laatste jaren ook stevig veranderd. Doordat ze zichtbaar lekkerder in haar vel is komen te zitten. Maar ook doordat ze de laatste tijd, eigenlijk sinds de pandemie begon, korte metten lijkt te willen maken met wat toch best een imagoprobleempje was. Kate is mooi, daar is iedereen het eigenlijk wel over eens. Maar sinds ze in 2011 hertogin werd, was ze ook een beetje… saai. Degelijk. Gewoontjes. Dat werd nog even extra in het voetlicht gezet toen Meghan in 2016 kwam kijken. Ineens stond daar een ware Hollywood-ster naast Kate, iemand die alle aandacht niet schuwde, flink uitpakte voor events en een enorme dosis glamour met zich meebracht. Dat veranderde iets in Kate, stelt columnist Dan Wootton van The Daily Mail. 'Toen Meghan arriveerde, wist Kate dat ze meer van zichzelf moest laten zien. Meghan veranderde het speelveld, ineens moest Kate concurreren. Dat heeft ze toen ook gedaan. Ze ging actief aan de slag met haar look, haar stijl en haar zelfvertrouwen.'”

Charmeoffensief

“Kate wist haar landgenoten tijdens de pandemie voor zich te winnen met oprechte Zoom-calls met zorgmedewerkers. De royal Instagram ging op de schop en bood ineens veel meer ‘normale’ inkijkjes in het leven van de Cambridges (Louis vingervervend op zijn tweede verjaardag, romantische jubileumfoto’s, een Moederdag-eerbetoon voor Diana). En ze pakte zodra het weer een beetje kon ook modieus gezien enorm uit.”

Beeld: BrunoPress

“Kate zet met die mix van koninklijk en lekker normaal de toon voor het nieuwe, modernere koningshuis van de toekomst. Waar ze wel toe zijn aan een paar schandaalvrije jaren na alle rumoer rondom de Sussexes en prins Andrew. Kate keeps calm and carries on, als altijd. Buiten de spotlights leidt ze volgens insiders een relatief normaal leven. Op Kensington Palace worden ze gewoon als Catherine en William aangesproken. Halen ze regelmatig zelf koffie voor hun medewerkers. En brengt Kate als het even kan zelf met haar Range Rover de kinderen naar school. In januari wordt ze veertig en kunnen we ongetwijfeld uitkijken naar nieuwe glamourportretten, want daarvoor moeten de Windsors het nu écht van Kate hebben. 'Toen de Sussexes vertrok- ken, was er even het risico dat alle glamour met ze mee zou vertrekken en het koningshuis er maar gewoontjes uit zou gaan zien', stelt Windsor-kenner Sarah Gristwood. 'Kate moest in dat gat springen. En dat heeft ze verdienstelijk gedaan.'”

Het volledige artikel lezen? Je vindt het in de nieuwste Grazia, vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel en online.

Bron: Grazia – Claudia Witteveen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook