Dít is het duurste juweel van de Britse koninklijke familie

Kate heeft het juweel al een paar keer gedragen.

Kate Middleton schittert tijdens officiële gelegenheden regelmatig in de mooiste jurken met daarbij de meest outgoing sieraden. Een van deze opvallende sieraden die Kate wel eens draagt, is de zogeheten Nizam of Hyderabad-ketting. En laat dit toevallig net het meest dure juweel uit de collectie van de Queen zijn.

Waardevol

De Nizam of Hyderabad is volgens experts het duurste juweel dat de koninklijke familie in haar bezit heeft. Met een waarde van $82,5 miljoen dollar (€71 miljoen euro) steekt het sieraad met kop en schouders boven alle andere sieraden uit.

Kate droeg het prachtige juweel meerdere malen tijdens chique evenementen. In 2014 verscheen Kate voor het eerst met de glinsterende halsketting tijdens een bijeenkomst in de National Portrait Gallery. Gecombineerd met een marineblauwe jurk van Jenny Peckham stal de hertogin like always de show. De ketting bewijst maar al te goed dat Kate een onberispelijke (en dure!) smaak heeft als het gaat om stijlvolle outfits.

Kate bij de National Portrait Gallery in 2014. Beeld: Brunopress

Hyderabad

De Nizam van Hyderabad gaf het juweel in 1947 aan Queen Elizabeth als huwelijkscadeau. Asaf Jah VIII was destijds de heerser van Hyderabad, gelegen in het zuidelijke deel van India, dat toen onder Brits koloniaal bewind stond. De Nizam werd destijds als een van de rijkste mannen ter wereld beschouwd en van hem werd dan ook een prestigieus cadeau verwacht. Hij liet de – toen nog – prinses kiezen uit de gehele collectie van Cartier.

Portret van koningin Elizabeth met de ketting. Beeld: Brunopress

Twee stukken

Elizabeth koos twee stukken: een gebloemde tiara met afneembare elementen, en een bijpassende gebloemde halsketting. Beide stukken waren gemaakt van diamanten en platina. De halsketting wordt door Hugh Roberts, directeur van de koninklijke collectie en opzichter van de kunstwerken van de koningin van 1996 tot 2010, als volgt beschreven: “Een pavé-gezet middenstuk met afneembare hanger met dubbele druppel waarin 13 smaragdgeslepen diamanten en een peervormige druppel zijn verwerkt; een ketting van 38 briljant geslepen open-back collets met een langwerpige ovale briljant-geslepen sluiting.”

Kate draagt het juweel in 2019. Beeld: Brunopress

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws