Waarom Kate Middleton en prins Wiliam tijdens hun laatste tripje een belangrijke regel braken

Het stel had er een goede reden voor.

De hertog en hertogin van Cambridge hebben hun royal duties even aan de kant geschoven voor een korte vakantie samen met hun drie kinderen. De koninklijke familie is op het vliegtuig gestapt om naar het buitenland te vliegen. Maar zo'n familievakantie is volgens het protocol niet zonder toestemming toegestaan.

Vakantie

Kate, prins William en de kids werden aan het begin van de week op Heathrow Airport gespot in luchtige kleding, waardoor royalty-experts al gauw vermoedden dat de Cambridgjes naar het zonnige Griekenland zouden vliegen om daar de bruiloft van prins Philippos en Nina Flohr bij te wonen. Echter zijn de hertogin en hertog daar niet gespot, dus blijft de bestemming van de royals deze herfstvakantie nog onbekend.

Wat de royaltykenners wel weten, is dat Kate en William zich niet helemaal aan het protocol van de koningin hebben gehouden.

Beschermend

Een van de belangrijkste regels van het koningshuis is dat leden van de Koninklijke Familie niet in hetzelfde vliegtuig mogen zitten als ze samen op reis gaan. Dit vanwege het risico dat de hele lijn troonopvolgers komt te overlijden bij een crash. De koningin verwacht dus dat de familieleden zich opsplitsen. Doen ze dat niet, dan moeten ze eerst om haar toestemming vragen. “Hoewel er geen officiële regel over is, en koninklijke erfgenamen in het verleden samen hebben gereisd, is het iets waar de koningin het laatste woord over heeft,” legde een BBC-verslaggever in 2014 uit.

In 2013 vroegen William en Kate de Queen al een keer toestemming om in hetzelfde vliegtuig naar Australië te vliegen. Prins George was toe nog klein en daarom wilde het stel graag samen vliegen. Sindsdien lijkt het erop dat koningin Elizabeth de regel niet meer zo nauw neemt. Kate en William zijn bovendien erg beschermend over hun kinderen en willen niet dat ze alleen vliegen met een nanny. Aha!

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress, Twitter

Laatste nieuws