Meghan Markle brengt stil eerbetoon aan Diana tijdens online vertoning

Het viel bijna niemand op...

Meghan Markle verscheen gisteren weer voor het eerst in een lange tijd op haar oude vertrouwde bank in de zonnige achtertuin voor de camera. Ze presenteerde daar haar dit jaar uitgekomen kinderboek, al was dat niet waar royaltykenners het na afloop over hadden.

Kinderboek

Meghan las gisteren een stukje voor uit haar kinderboek 'The Bench', dat afgelopen zomer werd uitgegeven door Meghan en Harry's uitgever Penguin Random House. Het doel van deze online voorleessessie was om ouders te helpen om hun kinderen aan te moedigen om te gaan lezen.

En hoewel het doel van de lezing natuurlijk niet onbesproken bleef, hadden kijkers het vooral over een bijzonder accessoire dat de duchess droeg.

Horloge

Meghan droeg namelijk een horloge, en niet zomaar een horloge, want het accessoire is waarschijnlijk een eerbetoon aan prinses Diana, de moeder van prins Harry. Het horloge dat Meghan om haar pols droeg is een Cartier Tank Française, eentje die eerder veel door Diana werd gedragen.

Het sieraad werd in 1916 ontworpen door Louis Cartier en is sindsdien altijd in de mode gebleven. Daarnaast wordt het klokje nog steeds beschouwd als een van de meest begeerde horloges ter wereld. Sarah Buck, een woordvoerster van H&T, vertelde aan Express.co.uk: “Dit iconische horloge, dat eerder in het bezit was van prinses Diana, is de 18-karaat geelgouden versie en heeft, gezien de leeftijd van het horloge, waarschijnlijk een mechanisch uurwerk.”

Beeld: Videostill

Waarde

“Dit horloge kost nu ongeveer 20.000 pond, maar toen het rond 1995 werd gekocht (mogelijk bij Garrards, de hofjuwelier), zou het tussen de 3.000 en 4.000 pond hebben gekost”, legt ze uit. “Maar doordat het eerst door prinses Diana en nu door Meghan Markle is gedragen, kan het £250.000-£300.000 waard zijn.” Het horloge is het op één na duurste horloge dat de koninklijke familie in bezit heeft. Het duurste klokje is van Queen Elizabeth: het horloge dat ze tijdens haar kroning droeg in 1953.

Bijzonder aan dit verhaal is dat niet Meghan, maar Kate Middleton het horloge bijna had gekregen. Alle juwelen van Diana werden na haar dood verdeeld onder haar zoons, Harry en William. Harry koos in eerste instantie voor de saffieren verlovingsring, terwijl William het Cartier-horloge koos. Later zouden de broers de juwelen alsnog hebben geruild. Onlangs schitterde de hertogin van Sussex er ook mee op de cover van Time.

Bron: Express | Beeld: Brunopress, YouTube

Laatste nieuws