Prins William is gefrustreerd over plannen voor vijfde seizoen The Crown

De hertog wil niet dat ze het beruchte interview van zijn moeder Diana herproduceren.

Prins William is het niet eens met de plannen die de makers van The Crown voor het vijfde seizoen op tafel hebben liggen. Hij is bang dat ze het beruchte interview van zijn moeder uit 1995 gaan reproduceren, iets wat hij liever niet zou willen terugzien in de serie.

Berucht interview

Om niet te worden overtroffen door haar vervreemde echtgenoot, vertelde Diana in 1995 haar kant van het verhaal aan de BBC-journalist Martin Bashir. Een interview dat inmiddels enorm bekritiseerd wordt, omdat Diana onder valse voorwendselen werd overgehaald om eraan deel te nemen. Maar ook toen was het onthullende interview al schokkend, met de ene openbaring na de andere over het leven in de koninklijke kringen. Van Diana's persoonlijke worsteling met depressie, zelfbeschadiging en boulimia tot haar opvattingen over of prins Charles wel zo geschikt was om koning te worden. Het was ook het interview waarin Diana de beroemde 'we waren met z'n drieën in dit huwelijk' sprak, verwijzend naar de affaire van haar man met Camilla Parker Bowles.

De hertog van Cambridge zou al eerder hebben gezegd dat hij dit moment uit het leven van zijn moeder niet wil terugzien in de serie. Nu de makers tóch twijfelen om het wel te doen, zou William volgens paleisbronnen 'gefrustreerd' zijn.

Beeld: Brunopress

Statement

“Ik ben ervan overtuigd dat het programma geen enkel bestaansrecht meer heeft en vind dat het nooit meer mag worden uitgezonden”, zei prins William eerder over het interview. Volgens een koninklijke bron, zo vermeldt The Telegraph, staat de hertog nog steeds achter deze woorden.

Onlangs werden er nog meer details over het interview in 1995 uit de doeken gedaan. De BBC wist prinses Diana destijds voor de tv-uitzending te strikken door haar valse documenten voor te leggen, iets wat prins William dit voorjaar in een verklaring scherp veroordeelde. “Het is goed nieuws dat de BBC de bevindingen van Lord Dyson – die uiterst verontrustend zijn – volledig aanvaardt, namelijk dat BBC-medewerkers hebben gelogen en valse documenten hebben gebruikt om een interview met mijn moeder op te zetten, [en] lugubere en valse beweringen hebben gedaan over de koninklijke familie, die inspeelden op haar angsten en paranoia aanwakkerden,” aldus de toekomstige koning in een statement.

Kritiek

William wil daarom niet dat er nog een keer aandacht wordt besteed aan dit interview. “De BBC gaf ook blijk van een jammerlijke incompetentie bij het onderzoeken van klachten en zorgen over het programma; en ze waren ontwijkend in hun berichtgeving aan de media en verdoezelden wat ze wisten van hun intern onderzoek”, vervolgde William. “Het programma heeft in feite een vals verhaal in de wereld gebracht dat al meer dan een kwart eeuw door de BBC en anderen wordt vercommercialiseerd. De BBC en alle anderen die over deze gebeurtenissen hebben geschreven of van plan zijn dat te doen, moeten dit verhaal nu aanpakken”, aldus de hertog.

Een woordvoerder van de BBC heeft laten weten dat: “De BBC niet van plan is het interview opnieuw te vertonen. We hebben geen interactie gehad over deze specifieke kwestie met Netflix.” Wat Netflix dan wel van plan is om in de aflevering The Crown over het interview te vertonen, is nog niet duidelijk.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws