Prinsessen Mary en Marie van Denemarken weer herenigd

Over de relatie tussen de schoonzussen is al veel gezegd en geschreven.

Lees ook

Denemarken heeft zijn eigen 'Kate en Meghan': twee royal schoonzussen die totaal verschillend zijn en volgens de pers een vete met elkaar hebben. Maar of het echt zo is? Voor het eerst in lange tijd kwamen de prinsessen deze week weer samen.

Avondje uit

Koningin Margrethe organiseerde deze week een gezellig uitje ter ere van de Deense filmindustrie. Eerst een concert, daarna een chic diner. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary waren er ook bij, en speciaal voor de gelegenheid kwamen ook prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie over vanuit woonplaats Parijs. Een lang verwachte hereniging van de koninklijke broers en schoonzussen!

Prinses Mary, prins Frederik, koningin Margrethe, prins Joachim en prinses Marie. Beeld: BrunoPress

Mary & Marie

Prinses Marie zorgde eerder dit jaar voor heel wat ophef door uitspraken over haar verhuizing naar Frankrijk. Want hoewel de prinses van origine Française is, zou ze niet geheel vrijwillig met haar gezin in Parijs wonen, ver van het Deense hof.

“Wij zijn niet degenen die daarover beslissen. Het is belangrijk om dat te weten”, vertelde de prinses in juli aan een Deens tijdschrift. “Ik vond het heerlijk om in Denemarken te wonen. Denemarken is een geweldig land. Alles loopt er op rolletjes en er zijn weinig problemen.” Maar wie heeft dán besloten dat Marie niet bij de rest van de familie in Kopenhagen kan wonen? Niet Frederik en Mary, want zij zouden ook niet over het besluit te spreken zijn. Joachim ontvangt immers nog altijd zijn riante koninklijke toelage, terwijl hij zelden nog verplichtingen in zijn vaderland vervult.

Prinses Mary en prinses Marie in 2017. Beeld: BrunoPress

“Het wordt voor Mary steeds duidelijker dat haar zwager Joachim niet terug naar Denemarken wil keren. Ze maakt zich zorgen over het extra werk dat zij en haar eigen kinderen op zich moeten nemen. En ze maakt zich zorgen over prins Frederik, die zijn broer nu lange tijd niet heeft gezien. Mary is bezorgd dat hij zijn broer niet zal vergeven dat hij zijn eigen wensen vóór de verplichtingen van de familie heeft laten gaan”, legt een paleisbron uit.

‘Deense William en Harry’

Het is volgens de bron dus niet per se Marie, maar eerder Joachim met wie Mary moeite heeft. Helemaal nu ze heeft kunnen zien hoe de ruzie tussen die ándere royal broers, prins William en prins Harry, de Britse monarchie heeft verdeeld. “Ze is bang dat hetzelfde in Denemarken zal gebeuren.”

Bij de reünie deze week zat koningin Margrethe (letterlijk!) tussen de twee koppels in en was er weinig te merken van ruzie of onenigheid. En royal fans laten op Instagram weten dat ze maar wat blij zijn om de broers en schoonzussen weer op en top glamourous samen te zien.

Bron: Daily Mail, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook