Gap year: ‘Prinses Amalia loopt stage in het buitenland’

Hoe gaat het met het tussenjaar van prinses Amalia? Een secret source geeft de 'gouden tip.'

Lees ook

Hoe vult prinses Amalia haar tussenjaar in? Een paar weken geleden was ze nog thuis in Paleis Huis ten Bosch, maar inmiddels is dat niet meer het geval, meldt RTL Boulevard.

Gouden tip

Royaltyverslaggever Annemarie de Kunder vertelt in het programma dat ze dé gouden tip heeft gekregen over het tussenjaar van onze kroonprinses. Zelf gaf Amalia tijdens Koningsdag aan dat ze stage wilde lopen bij 'heel gave bedrijven' en dat er nog niets vaststond. Koning Willem-Alexander liet later weten dat het maar moeizaam ging om een plekje te vinden, vooral doordat veel bedrijven vanwege corona over zijn gegaan op thuiswerken. Toch zou Amalia nu begonnen zijn met werkervaring opdoen over de grens.

Niet meer thuis

“Ze is nu begonnen aan die stages in het buitenland“, vertelt Annemarie. “De RIVD wil er niet zoveel over kwijt, dat gaat natuurlijk over de privacy en over de veiligheid van Amalia, dus dat is allemaal best wel logisch.”

Toch heeft de verslaggever wel een vermoeden over waar de prinses nu kan zijn. Na het herfstvakantieschandaal vorig jaar nemen de Oranjes de reisadviezen uiterst serieus, dus Amalia zit hoogstwaarschijnlijk in een land dat op groen of op geel staat. “Dan vallen heel veel landen al af. Als je kijkt naar een eiland dat op groen staat, dan is dat Saba of Sint Eustasius. Dar zijn bijzondere gemeenten van Nederland en de Oranjes hebben natuurlijk ook warme banden met die eilanden, dus dat zou kunnen.”

Beeld: BrunoPress

Een andere mogelijkheid? Het Afrikaanse Rwanda, waar ze voor The Flying Doctors zou kunnen werken, net als haar vader eerder in Kenia deed. Willem-Alexander was piloot voor de organisatie, maar vliegen behoort vast niet tot het takenpakket van Amalia. Typische stagedingetjes dan, zoals koffie halen, kopietjes maken en archiefkasten herschikken? “Het gaat echt om een snuffelstage bij iets waar ze zelf in is geïnteresseerd.” Voor nu blijft het strikt geheim waar en hoe de prinses de handen uit de mouwen steekt, maar ná haar tussenjaar krijgen we hier meer over te horen.

Bron: RTL Boulevard, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook