Nog meer zorgen over Queen Elizabeth: ‘Ze heeft haar favoriete hobby moeten opgeven’

De een na de andere onthulling over de gezondheid van de 95-jarige Queen komt naar buiten.

Lees ook

Queen Elizabeth is zo onafscheidelijk van haar paarden dat ze zelfs op 95-jarige leeftijd nog graag een rondje door Windsor galoppeerde. Nu ze die hobby vanwege gezondheidsredenen heeft moeten opgeven, maken de Britten zich nóg meer zorgen. Hoe gaat het met Her Majesty?

Doktersadvies

De vitaliteit van koningin Elizabeth houdt de gemoederen flink bezig in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de Queen kwiek ten tonele verscheen bij haar laatste openbare activiteiten, doen de doktersadviezen die steeds uitlekken vermoeden dat er wel degelijk iets aan de hand is. Eerst werd de Majesteit gezien met een wandelstok, daarna klonk het dat ze op aanraden van haar arts haar dagelijkse martini moest laten staan, een reis naar Ierland moest afzeggen en een nacht in het ziekenhuis moest blijven. Ook heeft de Queen laten weten dat ze niet bij de COP26 kan zijn komend weekend, de grote klimaatconferentie waar alle staatshoofden en wereldleiders zich verzamelen. En een paleisbron vertelt dat Elizabeth ook al een tijd niet meer heeft kunnen paardrijden.

‘Ze zit snel weer op het paard’

“De Queen betreurt het dat ze niet kan paardrijden, een van haar favoriete hobby's, maar ze houdt rust en neemt voorzorgsmaatregelen om straks weer helemaal fit te zijn”, vertelt de paleisbron aan The Mirror. “Ze is vastbesloten om zo snel mogelijk weer op haar paard te zitten en ze heeft niet het idee dat haar paardrijddagen nu achter haar liggen.”

De Queen en haar stalmeester Terry Pendry te paard, februari 2020. Beeld: BrunoPress

Krachten sparen

Andere paleisbronnen zeggen dat de Queen nu extra rust neemt om krachten te sparen voor 14 november, de nationale dodenherdenking. “Dat is de belangrijkste dag in haar agenda, ze wil dan weer helemaal fit zijn.”

Maar of het 'gewoon' even uitrusten is na een hectische periode of dat de Queen meer onder de leden heeft? Waarschijnlijk zal het paleis nooit loslaten wat er precies met Hare Majesteit aan de hand is en altijd een meer rooskleurige versie van de waarheid geven. “De Queen is kerngezond. Totdat ze overlijdt”, vat koningshuiskenner Jo De Poorter samen in Het Laatste Nieuws. “Je zou kunnen verwachten dat er iets aan de hand is, want activiteiten afzeggen is echt wel het laatste wat de Queen zou doen. Anderzijds zijn er wel al beelden opgedoken waarbij ze weer gewoon aan het werk is, weliswaar met wandelstok. En toch, het gaat hier over de gezondheidstoestand van een hoogbejaarde vrouw.”

Bron: 9Honey, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook