Van paleis naar bezemkast: het nieuwe leven van ex-prinses Mako

'We beginnen aan een nieuw hoofdstuk en ik weet zeker dat het niet makkelijk zal zijn.'

Wát een hobbels zaten er op de weg naar het huwelijk van de Japanse prinses Mako en haar studievriend Kei Komuro. De twee zijn nu officieel getrouwd, maar daarmee houden de uitdagingen nog niet op.

Van prinses naar Mrs. Komuro

Door geldschandalen en de pandemie duurde het jaren voordat studieliefdes Kei Komuro en prinses Mako met elkaar in het huwelijksbootje konden stappen. Deze week was het eindelijk zo ver, maar van een grootse royal wedding was geen sprake. De traditionele ceremonies werden overgeslagen en Mako lichtte haar huwelijk toe in een persconferentie van 12 minuten, that's it.

En dat terwijl het huwelijk van Kei en Mako een big deal is – op de dag van de bruiloft werd er nog gedemonstreerd tegen de echtverbintenis in de straten van Tokio. Omdat prinses Mako met een burgerman trouwde, heeft ze haar titel op moeten geven en officieel afscheid moeten nemen van haar (keizerlijke) familie. De afkoopsom van meer dan een miljoen die daar tegenover staat, sloeg Mako af. Het is tijd voor een schone lei, een frisse start in de Verenigde Staten, simpelweg als 'Mr. & Mrs. Komuro'. Of beginnen de uitdagingen nu pas echt?

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Papierwerk en torenhoge huren

Het pasgetrouwde stel verhuist naar New York, waar Kei aan de slag kan als advocaat. Hoewel je daar natuurlijk een leuk bedrag mee kunt verdienen, is NYC wel meteen een van de duurste steden ter wereld om een huisje te huren. Lokale media laten weten dat Mako en Kei in een studio-appartement gaan wonen. Een flatje van één kamer dus. Een behoorlijk verschil met het paleis dat de ex-prinses net achter zich heeft gelaten. Alles voor de liefde!

Daarnaast moeten de Komuro's beginnen aan de stapels papierwerk om in de VS te mogen wonen. Mako moet daarom ook snel op zoek naar een baan. Gelukkig heeft ze een diploma op zak (ze studeerde Kunst en Cultureel Erfgoed) en zou ze al hebben aangeklopt bij meerdere musea in New York, waar ze als curator aan de slag zou kunnen gaan. Een rustig leventje, zonder royal privileges maar ook zonder media-aandacht: het is precies wat Kei en Mako willen nadat hun relatie in Japan flink werd bekritiseerd.

Zij aan zij

“We beginnen aan een nieuw leven”, verklaarde Mako tijdens de persconferentie. “Ik weet zeker dat we uitdagingen tegen zullen komen. Maar zoals ik tot nu toe heb gedaan, wil ik mijn krachten bundelen met Kei en zij aan zij met hem lopen.”

En ook Kei Komuro is helemaal klaar voor dit nieuwe hoofdstuk. “Ik wil een warm familieleven opbouwen met Mako. Ik zal er alles aan doen om haar te steunen. Tijdens gelukkige en ongelukkige tijden zal ik bij haar zijn en een onschatbaar deel van haar bestaan zijn.”

Lees ook:

Liefde & leed: 4x Britse royals nemen afstand van het koningshuis

Het roerige liefdesleven van prinses Stéphanie

Spraakmakend royal liefde: Märtha Louise van Noorwegen & Durek Verrett

Bron: People, 9Honey | Beeld: ProShots / SIPA USA

Laatste nieuws