Cheers! Lekkere & luxe cocktails voor Halloween

Op 31 oktober mogen ook onze drankjes een tikje spannender!

Lees ook

Of je nu uitpakt met een verkleedfeest of deze Halloween gewoon lekker doorbrengt op de bank (genietend van dat uur extra weekend dankzij de wintertijd!) een smaakvolle, luxueuze en spooky cocktail mag niet ontbreken. Kies jij voor een paarse toverdrank of nip je aan een glas vampierenbloed?

Creepy cocktails

Mysterieuze kleuren, dampende drankjes en verrassende smaken: met deze cocktails maak je van Halloween al snel een feestje! Zin in iets anders dan een Bloody Mary of Dark and Stormy? Deze creepy cocktails (met 0% suiker-siropen van Teisseire) shake je zo in elkaar!

Purple Panic

Wat heb je nodig?

12,5ml Teisseire 0% Grenadine

50ml Wodka

25ml Cassislikeur

25ml Vers limoensap

Twee bramen

Voor de topping: een cocktailprikker en drie frambozen

Een cocktailshaker om te mixen (een waterfles of mason jar volstaat ook)

Alles onder controle met deze magische cocktail. Voeg alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker en schud voor vijftien seconden. Giet alles in een chique cocktail glas. Spies drie frambozen op een cocktailprikker om het af te toppen. Cheers!

Vampire Blood

Wat heb je nodig?

25ml Teisseire 0% Aardbei & Framboos

50ml Witte rum

50ml Grapefruitsap

100ml Bruiswater

Voor de topping: een schijfje grapefruit en een cocktailprikker

IJsblokjes

Deze bloederige cocktail vergt wat hocus pocus. Vul een longdrinkglas met ijs, giet er witte rum, grapefruitsap en bruiswater over: roeren maar! Doorboor het schijfje grapefruit met de cocktailprikker en leg op de cocktail ter garnering. Schenk de Teisseire Aardbei & Framboos over de grapefruit (vooral waar de cocktailprikker de grapefruit doorprikt) voor griezelige finish. Liever alcoholvrij? Vervang de witte rum voor groene thee.

Hallow’s Eve

Wat heb je nodig?

25ml Teisseire 0% Cassis

25ml Spiced rum

50ml Sinaasappelsap

Een cocktailshaker om te mixen (een waterfles of mason jar volstaat ook)

Crushed ijs

Voor de topping: een luciferstokje

Zin om te vlammen? Vul de cocktailshaker met alle ingrediënten. Voeg een grote hand crushed ijs toe en schud vijftien seconden. Giet in een chique glas en steek een lucifer aan, blaas hem uit en klem deze aan het glas of leg op de bodem van het glas voor een killer-look. Voor een mocktail variant vervang je de rum voor chai thee.

Fright Night

Wat heb je nodig?

25ml Teisseire 0% Sinaasappel

50ml Rode wijn

75ml Granaatappelsap

Vier bramen

Voor de topping: een partje sinaasappel en bruine suiker

IJsblokjes

Mix it up met deze boozy fruitexplosie. Leg de bramen op de bodem van een wijnglas en prak ze voorzichtig door elkaar met de achterkant van een houten lepel. Vul het glas met ijs, voeg alle ingrediënten toe en roer. Garneer met een sinaasappelpartje met een beetje bruine suiker erop. Voor een extra duister effect: brand de sinaasappel met bruine suiker lichtjes aan met een brander of in een pan. Geen fan van rode wijn? Probeer het met cranberrysap voor een non-alcoholische versie.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook