Noorwegen: prinses Mette-Marit poetst haar tiara alvast op

Helemaal ready voor het staatsbezoek van de Oranjes!

Begin november zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Noorwegen brengen. Dat betekent: galajurken en tiara's uit de kast! In Oslo zijn ze er al helemaal klaar voor.

Gisteren kwamen de Noorse royals samen voor een traditioneel, chique diner met de leden van het parlement. Voor het eerst in lange tijd weer een gelegenheid waarbij de koningin (foto 1) en kroonprinses (foto 2) konden schitteren met tiara's en lange japonnen.

Een goede oefening voor het staatsbezoek van Nederland dat van 9 tot 11 november zal plaatsvinden. Want reken maar dat koningin Sonja, koningin Máxima en prinses Mette-Marit dan alle drie op en top chique zullen verschijnen!

We hebben koningin Máxima afgelopen zomer natuurlijk al op staatsbezoek in Duitsland gezien ↓ en zijn benieuwd of ze inmiddels voor het Scandinavische reisje een tiara heeft geselecteerd.

Beeld: BrunoPress

En natuurlijk welke jurken er ingepakt gaan worden. Koningin Máxima is niet zo'n grote shopper meer en verschijnt steeds vaker in eerder gedragen japonnen. Wij zetten in ieder geval in op onderstaande look van de koningin, gedragen bij een gala van het corps diplomatique in 2017. Óf de 'Oranje boven' jurk van Valentino óf de stralende Württemberg-tiara, zullen we in ieder geval een van de twee van terugzien in Noorwegen?

Beeld: BrunoPress

Ook koningin Sofia en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen hebben een niet onaardige collectie royal glam, en deze week hebben ze laten zien dat ze het schitteren met kroonjuwelen nog zeker niet zijn verleerd. Dat wordt een hoop bling binnenkort, we kijken ernaar uit!

Koningin Sonja en kroonprinses Mette-Marit. Beeld: Sølve Sundsbø / The Royal Court of Norway

Bron: Instagram | Beeld: Sølve Sundsbø / The Royal Court of Norway

Laatste nieuws