Wat een schatje! Maak kennis met prinsesje Geraldine

De piepjonge royal heeft net één kaarsje uit mogen blazen.

Lees ook

Afgelopen week werden we getrakteerd op nieuwe foto's van prinses Geraldine. Een vrij onbekende maar erg schattige jonge royal.

Kroonprins & kroonprinses

Royalty fan en toch niet bekend met prinses Geraldine? Snappen we helemaal, want je hoort niet vaak over de Albanese koninklijke familie. Hoewel de royals daar nog hun titels en een redelijke status hebben, is het land geen monarchie meer en vallen ze tijdens bruiloften, gala's en andere koninklijke gelegenheden toch een beetje buiten de boot.

Geraldine is de oudste dochter van kroonprins Leka en kroonprinses Elia van Albanië. Het gebrek aan een koningshuis staat Leka niet in de weg: hij heeft alsnog een hoge functie binnen de politiek van het land. In 2016 vierde hij zijn royal wedding met Elia, die als beroemde actrice en zangeres een vleugje glamour aan het (opgeheven) hof gaf.

Prinses Geraldine

Op 22 oktober 2020 werd het eerste kindje van het kroonprinselijk koppel geboren: prinses Geraldine. Haar eerste verjaardag afgelopen maand werd gevierd met een reeks lieve foto's. We zien de jarige Jet in een echte prinsessenjurk, een picture perfect verjaardagstaart en een familieportret voor een very royal schilderij en kroonluchter.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Geraldine werd vernoemd naar haar overgrootmoeder, de laatste koningin van Albanië. Mocht het land ooit weer een monarchie installeren, dan is het haar vader die op de troon terecht komt.

Maar het lijkt erop dat Leka, Elia en hun cute babydochtertje nu ook een prinselijk leven leiden. Op Instagram komen er in ieder geval reizen over de hele wereld, chique diners, uniformen en geposeerde familiefoto's voorbij.

Kroonprins Leka, kroonprinses Elia en prinsesje Geraldine zijn zeker niet de enigen die er ook zónder monarchie iets leuks van maken. Eerder deze herfst zagen we bijvoorbeeld de grootse royal weddings van Rusland en Griekenland – twee landen zonder vorst aan het hoofd – en de geboorte van een Oostenrijkse royal die allang geen aanspraak meer maakt op de troon. Vasthouden aan titels, tiara's en tradities is in veel landen nog héél gewoon. En we zijn benieuwd of de generatie van de kleine Geraldine die gebruiken ook nog jaren doorzet…

Bron: Albanian Royal Court | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook