Dit zijn de enorm gezonde dieetgeheimen van de royals

Een paar boterhammen met hagelslag voor koningin Máxima? Think again.

Lees ook

Als er een ding is wat de Europese royal ladies met elkaar gemeen hebben, is dat ze er altijd uitzien om door een ringetje te halen. Van het atletische lichaam van koningin Letizia tot de glow van onze eigen koningin Máxima: wij zijn reuze benieuwd naar de dieetgeheimen van de royals.

Koningin Letizia

Koningin Letizia blies onlangs 49 kaarsjes uit, maar de Spaanse beauty ziet er nog altijd twintig jaar jonger uit. Haar geheim? Het Perricone-dieet. Met dit dieet zouden niet alleen de kilo's eraf vliegen, maar zou je ook wat jaartjes van je leeftijd af snoepen. De basis van het dieet is voedingsmiddelen die voor ontstekingen zorgen in je lichaam en je lichaam vocht doen vasthouden te vermijden. In het Facelift Dieet, zoals het Perricone-dieet ook wel wordt genoemd, eet je dus geen of nauwelijks verzadigde vetten, geraffineerde suikers en andere hoog-glycemische koolhydraten.

Voedingsmiddelen die wél heel goed in het dieet passen, zijn bijvoorbeeld zalm en bessen. Zo zou koningin Letizia haar dag kunnen beginnen met een smoothie, gevolgd door een omelet van eiwit en gerookte zalm. Gezonde snacks zijn bijvoorbeeld hazelnoten, yoghurt, groene appels en olijven. De gouden combinatie voor de lunch en het avondeten is een flinke dosis groente en magere eiwitten zoals kip en kalkoen.

Daarnaast gokken we dat Letizia heel wat plaspauzes moet inlassen gedurende de dag. Volgers van het Perricone-dieet wordt namelijk aangeraden om drie liter water te drinken.

Koningin Máxima

Zal koningin Máxima haar dag beginnen met een paar boterhammen met hagelslag of een paar plakken kaas? Wij hebben er onze twijfels bij. Al lijkt de koningin niet zo'n moeilijke eter te zijn. In 2017 ontbeet Máxima gezellig mee tijdens de King's Games bij basisschool De Vijfmaster. Daar kreeg ze een glas verse melk, bruin brood, aardbeienjam, vers fruit en wat stukjes komkommer voorgeschoteld, een Nederlands ontbijtje dat ze snel naar binnen werkte.

Maar ook de internationale keuken is erg geliefd bij Máxima. Tijdens een bezoekje aan een voedselmarkt in Italië probeerde de koningin een paar groene olijven, terwijl Willem-Alexander genoot van verse mozzarella. En laten we de Argentijnse koekjes met dulce de leche en kokos niet vergeten waar Máxima zo dol op is. Ter ere van haar 49e verjaardag deelde ze haar moeders recept van de koekjes: “Ik ben opgegroeid met Alfajores, dat zijn mijn favoriete koekjes! Ik bak ze volgens het recept van mijn moeder, dat ik graag met jullie deel. Zo kunnen jullie ze thuis zelf maken!”

Kroonprinses Mary

Waar koningin Máxima geniet van een Nederlands ontbijtje op zijn tijd, schijnt de Deense kroonprinses Mary het 'Deense dieet' te volgen. Het Deense dieet staat bekend om een grote hoeveelheid vette vis en juist minder vlees. Wanneer de Denen vlees eten, gaat het om vlees van hoge kwaliteit. Daarnaast zou Mary niet veel koolhydraten eten, maar juist meer eiwitten en gezonde vetten, zoals noten en zaden. Roggebrood is een staple in het Deense dieet, net als wortelgroenten en aardappelen.

Prinses Sofia

Als iemand verstand heeft van goed eten, dan is het de Zweedse prinses Sofia wel. Samen met haar echtgenoot prins Carl Philip is ze dol op fine dining. Eén blik op hun wedding menu bewijst wel dat de Zweedse royals er een geraffineerd dieet op na houden. Witte asperge gekookt in vlierbloesemsap, gevolgd door langoustine met gegrilde coquille. Daarna een lichtgezouten snoekbaars en een perzik- en frambozentaartje om het af te maken. Het menu werd bereid door de enige Scandinavische chef die drie Michelinsterren heeft, Mathias Dahlgren. Dan weet je dat het goed is!

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook