Huh? Deze zoon van de Queen had koning van Estland kunnen worden

Volgens de Esten zou deze prins de perfecte koning zijn.

Lees ook

Wanneer Queen Elizabeth komt te overlijden, is prins Charles next in line voor de troon. Charles wordt daarna opgevolgd door zijn zoon, prins William, die vervolgens wordt opgevolgd door zíjn zoon, prins George. Voor de andere zoons van de Queen, prins Andrew en prins Edward, is de troon ver weg. Al had het niet veel gescheeld of een van hen was tóch koning geworden.

Koning van Estland

Hoewel prins Edward, de jongste zoon van Queen Elizabeth, pas elfde in de lijn voor troonopvolging is, had hij maar zo koning kunnen worden. Niet van Engeland, maar van Estland. Na de val van de Sovjet-Unie in de jaren negentig werd Estland gevormd als nieuwe natie. De royalistische partij van Estland wilde heel graag een koning aan het hoofd van het land. De partij had haar ogen laten vallen op de 30-jarige zoon van Queen Elizabeth en schreef een brief aan Hare Majesteit om toestemming te vragen om prins Edward te kronen als koning van Estland.

Bijzonder verzoek

Daar kwam een knap staaltje hielenlikkerij bij kijken, als we de Sunday Telegraph mogen geloven. Zo zou prins Edward omschreven worden als 'een jonge Britse prins die erg geliefd is bij de Esten'. “Edward is perfect – jong, koninklijk, artistiek en getalenteerd. We bewonderen His Royal Highness Prince Edward enorm. We bewonderen Engeland ook, met zijn monarchie, democratie en cultuur”, ging de brief verder. De royalistische partij sloot af dat zij 'heel vereerd zou zijn als het bijzondere verzoek werd geaccepteerd'.

Helaas ging het koninklijke avontuur van prins Edward in Estland niet door. Een woordvoerder van Buckingham Palace liet destijds weten dat het een 'charming maar nogal onwaarschijnlijk idee was'.

Queen Elizabeth en haar jongste zoon Edward. Beeld: BrunoPress

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook