‘Uniek inkijkje’ in het leven van prinses Amalia

Bekenden van de prinses vertellen binnenkort over de bijzondere jeugd van de prinses.

Lees ook

“Afgelopen december ben ik zeventien geworden, dat vond ik niet spannend. Achttien zal niet heel veel anders zijn”, sprak prinses Amalia tijdens Koningsdag 2021. Toch is de achttiende verjaardag van de kroonprinses een big deal: niet alleen staatsrechtelijk gezien verandert er veel voor Amalia, ook zal ze steeds meer op de voorgrond (moeten) treden.

En dat terwijl de jonge jaren van Amalia redelijk normaal waren. Willem-Alexander en Máxima streefden in ieder geval een zo gewoon mogelijke opvoeding na voor hun dochters. In een nieuwe documentaire horen we er alles over.

Tiener op weg naar de troon

Vlak voor de achttiende verjaardag van Amalia verschijnt er een documentaire die een beter beeld geeft van de prinses. Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon belooft een 'uniek inkijkje' te geven in het leven van Amalia aan de hand van 'openhartige gesprekken' met de mensen die dicht bij haar staan. Het is nog niet bekend wie dit precies zijn. In ieder geval zal de bijzondere jeugd van Amalia uitvoerig besproken worden. Want hoewel Willem-Alexander en Máxima hun dochters zorgeloze en zo gewoon mogelijke kinderjaren gunden (door onder andere een strikte mediacode), heeft de troonopvolgster toch te maken gehad met veel zaken die níet zo gewoon zijn. Continue beveiliging, fotosessies, Koningsdagen, 'n inhuldiging en een 'verbod' op social media, om maar een paar dingen te noemen.

Documentaire

De documentaire zal ook laten zien hoe prinses Amalia omgaat met die bijzonderheden. Hoe vindt ze het om voortdurend beveiliging in de buurt te hebben? En om, in tegenstelling tot klasgenoten, niet zomaar een paar selfies op Instagram te kunnen zetten?

Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon is op maandag 6 december om 20.30 uur te zien op Net5. Wij zitten klaar!

Beeld: BrunoPress

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook