Quote 500: Prinses Mabel verdient nog altijd goed!

De prinses is weer wat plekken gestegen in de Quote 500.

Over prinses Mabel hoeven we ons geen zorgen te maken. De weduwe van prins Friso staat namelijk voor de vierde keer op rij in de Quote 500. Dit jaar is ze zelfs weer wat plekjes gestegen in de inkomensranking van de vijfhonderd rijkste Nederlanders.

880 miljoen euro

Prinses Mabel is lekker wat geld aan het binnenharken, als we Quote mogen geloven. Volgens het tijdschrift heeft de prinses een vermogen van – hou je vast – 880 miljoen euro. Daarmee eindigt ze op de vijftigste plaats in de Quote 500.

Dat is nogal een verschil met een jaar geleden, toen Mabel nog met een geschat vermogen van een schamele 560 miljoen euro op de 66e plaats stond. Twee jaar geleden ging ze er met een geschat vermogen van 290 miljoen euro vandoor met de 140e plaats en drie jaar terug stond ze met een vermogen van 240 miljoen euro op plek 149. Het is wel duidelijk dat de bankrekening van de prinses door de jaren heen niet aan het verstoffen is.

Aandelen

Hoe Mabel aan al die talloze miljoenen euro's komt? Volgens het blad heeft de prinses haar vermogen verkregen door een 'klein belang in Adyen', waar prins Friso ooit een paar miljoen euro in had gestoken. Door oplopende beurskoersen rolden de euro's flink binnen. Na Friso's dood verkocht Mabel een deel van zijn aandelen voor 43 miljoen euro.

De Oranjes

Prinses Mabel is niet de enige royal die in de Quote 500 schittert. Naast de vijfhonderd rijkste Nederlanders heeft het blad namelijk ook een lijst met de vijftig rijkste families opgesteld. Hierin staat de familie van Oranje-Nassau op de elfde plek met een vermogen van 1,2 miljard euro. Volgens het blad is dat maar liefst 9,1 procent meer dan vorig jaar. Toen stonden de Oranjes nog op de twaalfde plek met 1,1 miljard euro.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws