Na Kate & Meghan gaat ook prinses Mary voor deze schoenentrend

Het betaalbare en duurzame merk is erg geliefd onder de royals.

Lees ook

Mary, de kroonprinses van Denemarken, schuwt torenhoge hakken zeker niet. Een naaldhakje hoort nu eenmaal bij haar klassieke, koninklijke stijl. Afgelopen weekend werd Mary echter met een platte sneaker gezien – eentje die óók bij collega-royals Kate Middleton en Meghan Markle in de schoenenkast staat.

Witte gympen

De witte sneakers met een gekleurde V van het Franse merk Veja zijn al een aantal jaar bezig met hun opmars. De comfortabele maar stijlvolle schoenen worden steeds vaker gezien aan de voeten van celebrities én van koninklijke hoogheden. Meghan Markle was er al vroeg bij, zij droeg schoenen van duurzame en eerlijke label al in 2018 tijdens de Invictus Games in Sydney:

Beeld: BrunoPress

Veja-sneakers

De Veja-sneakers vlogen al helemaal als warme broodjes over de toonbank toen de hertogin van Cambridge er eerder dit jaar mee werd gezien in Schotland. Zij ging voor exemplaren met een gouden logo.

Beeld: BrunoPress

En ook prinses Mary van Denemarken heeft inmiddels een paar gekocht, zo spotten we afgelopen weekend in een van de Instagram-foto's van het Deense hof. De kroonprinses is op bezoek in Burkina Faso en droeg daar de praktische maar stijlvolle schoenen (zie de derde foto hieronder).

Mary’s mode

Prinses Mary en hertogin Kate in 2011. Beeld: BrunoPress

De sneakers van Veja passen dan ook helemaal in Mary's straatje. De Deens-Australische prinses zet zich al langere tijd in voor duurzame mode, en sustainability is ook iets dat het schoenenmerk hoog in het vaandel heeft staan. Alle schoenen worden gemaakt van ecologische materialen, het merk heeft een groot vegan aanbod en het label garandeert dat iedere sneaker onder eerlijke omstandigheden wordt vervaardigd. En hoewel ze eco & fair gemaakt worden, hangt er geen royaal prijskaartje aan de schoenen: de prijzen liggen tussen de 65 en 155 euro.

Het schijnt dat hertogin Kate en prinses Mary, die een soortgelijke kledingstijl hebben, wel vaker naar elkaar kijken voor wardrobe inspiration. Al blijft het hier natuurlijk hertogin Meghan die de comfortabele Veja's op de kaart heeft gezet.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook