Op naar de zon! Willem-Alexander en Máxima voor het eerst weer buiten Europa

De rode loper ligt al uit voor Hunne Majesteiten.

Lees ook

De koning en koningin zijn voor het eerst in lange tijd weer op het vliegtuig gestapt voor een lange reis tot over de grenzen van het continent. Vandaag landden Willem-Alexander en Máxima in Dubai.

Lang geleden dat we Willem-Alexander en Máxima zo hebben gezien! Bij aankomst in Dubai lag de rode loper al klaar voor de koning en koningin. Het koningspaar is deze week bij de Wereldtentoonstelling om het Nederlandse paviljoen te openen, en ze zijn niet de enige royals die zich bij de World Expo verzamelen.

Beeld: BrunoPress

Prins Albert van Monaco heeft bijvoorbeeld laten weten dat hij volgende week ook bij de Wereldtentoonstelling zal zijn. De Oranjes zijn tegen die tijd waarschijnlijk alweer thuis om het staatsbezoek aan Noorwegen later deze maand voor te bereiden. Het internationale reizen is weer helemaal terug!

Beeld: BrunoPress

In Dubai zal koning Willem-Alexander een speech geven en krijgen de koning en koningin een rondleiding door het Nederlandse paviljoen, dat volledig in het teken staat van watermanagement, duurzame energie en voedselzekerheid. Ook kunnen ze genieten van een concert van de Nederlandse zangeres Hind (ja, die van Idols!) die tegenwoordig in Dubai woont. Maar als we Máxima zien zoals hierboven, met blote benen en zonnebril in de hand, zijn we vooral een tikje jaloers dat ze even aan de Hollandse grijze winter ontsnapt.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook