Harry en Meghan doen bijzondere belofte: ‘We weten dat we het allemaal beter kunnen doen’

De Sussex'jes sluiten zich aan bij de rest van de Royal Family.

Lees ook

Terwijl de Britse royals zich in het Schotse Glasglow hebben verzameld voor een klimaattop, doen prins Harry en hertogin Meghan vanaf de andere kant van de plas ook een duit in het zakje.

Archewell op de schop

Dinsdag maakten prins Harry en Meghan Markle bekend dat ze zichzelf voor een nieuwe uitdaging hebben gezet. Archewell, de liefdadigheidsorganisatie die de Sussex'jes hebben opgericht na hun royal exit, gaat op de schop en moet tegen 2030 helemaal net zero zijn. Daarmee bedoelen ze dat ze hun uitstoot van broeikasgassen willen terugdraaien en compenseren, zodat de organisatie helemaal binnen de klimaatdoelen past.

“Onze mede-oprichters, prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, zijn al lange tijd toegewijd aan de planeet, zowel gezamenlijk als voor hun verbintenis, met wereldwijde projecten en samenwerkingen die al meer dan tien jaar teruggaan”, is te lezen op de website van Archewell.

Beeld: BrunoPress

Belofte

“We hebben al keuzes gemaakt om onze CO2-voetafdruk te compenseren, maar we weten dat we het allemaal beter kunnen doen. We kunnen net zero worden, en dat is wat we beloven te doen.” Van het voedsel tijdens Archewell-lunches tot het transport en de apparaten die de organisatie gebruikt: alles wordt onder de loep genomen om te kijken hoe het een stukje ecologischer kan.

Eco-royals

Prins Harry en Meghan Markle zijn niet de enige royals die op de duurzame toer gaan. Prins Charles pleit al jaren voor milieubescherming en heeft het dak van het paleis al vol zonnepanelen gelegd. Prins William heeft zich de laatste tijd ontpopt tot een heuse klimaatstrijder en deelt miljoenen uit aan mensen die met goede oplossingen tegen klimaatverandering komen. Volgend jaar willen William en Kate hun Earthshot Prize ook naar Amerika brengen – en hoe leuk zou het zijn als de royal broers daarvoor de handen ineenslaan?

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook