7 manieren om je grijze coupe te omarmen

'Grijs is meer dan een haarkleur, het is een mindset', aldus een celebrity hairstylist.

Lees ook

Cancel je maandelijkse kappersbezoekje, want grijs haar is hartstikke on trend. We snappen het als je niet gelijk staat te springen bij elke grijze lok die je tegenkomt. Daarom zetten we zeven manieren op een rijtje om je grijze coupe te omarmen én te stylen.

Waarom haar verandert

Hoe meer kaarsjes je op je verjaardagstaart mag uitblazen, hoe meer grijze lokken er in je coupe verschijnen. “Naarmate je ouder wordt, vermindert de melanine in de haarzakjes en cellen, waardoor je haar kleurloos wordt”, legt celebrity hairstylist Michael Duenas uit aan Prevention. Duenas weet te vertellen dat leeftijd de belangrijkste factor is bij de vergrijzing van je haar, maar studies hebben aangetoond dat stress dit kan verergeren.

Het zal je vast weleens zijn opgevallen dat niet iedereen dezelfde kleur grijze lokken krijgt. Sommige mensen zijn gezegend met een zilveren look, terwijl de lokken van anderen een prachtige donkergrijze kleur hebben. Maar, zo benadrukt Duenas, grijs is meer dan gewoon een haarkleur. “Het is een mindset“, weet hij. In andere woorden: zolang je je grijze lokken met confidence draagt, staat het je geweldig.

Toch weten we dat de journey van gekleurd haar naar grijs haar pittig kan zijn. Daarom zetten we zeven manieren op een rijtje om de overgang soepel te laten verlopen.

1. Begin met highlights

Als je gekleurd haar hebt, is grijze uitgroei al snel zichtbaar. Stop je van de ene op de andere dag met je haar verven? Dan zul je een duidelijke lijn blijven zien tussen je gekleurde haar en je natuurlijke grijze lokken. Op deze manier kan het best lang duren tot je je gekleurde stuk haar af kunt knippen en een volledige grijze coupe hebt. Daarom raadt Duenas aan om te beginnen met highlights, zodat je grijze lokken minder opvallen tussen de lichte highlights en de overgang smooth verloopt.

2. Neem een supplement

Heb je dun, gekleurd haar? Dan raadt Duenas aan om een haarsupplement voor dikker en voller haar te slikken. Het haarsupplement kan ervoor zorgen dat nieuwe, grijze haren sneller groeien en dat ze gezond zijn. Op deze manier duurt de transitie naar grijs haar een stuk minder lang en heb je binnen een mum van tijd een prachtige en healthy grijze coupe.

3. Was met zilvershampoo

Zilvershampoo is een must voor grijze dames. Vooral vrouwen met blond haar of gelige of koperachtige grijze lokken zijn gebaat bij dit paarskleurige goedje. Kies een zilvershampoo met een erg sterk paars pigment om de warmte uit je grijze haren te halen. “Hoe helderder je grijze haar is, hoe makkelijker het grow-out process wordt”, weet Duenas te vertellen. Hij voegt toe dat je je haar ook elke zes tot acht weken kunt laten tonen bij de kapper.

4. Laat je haar knippen

Voor wie geen geduld heeft om de geverfde lokken helemaal te laten uitgroeien, is een big chop de oplossing. Ook wanneer je je haar al jarenlang hebt geverfd, is dit een goede optie. “Soms zit er al jaren aan haarverf op de lokken. Dan is het het beste om weer fresh te beginnen”, aldus celebrity hairstylist Mara Roszak. “Een grijze bob is heel chic”, voegt ze toe. Maar ook een grijze pixie cut is een fashionable manier om opnieuw te beginnen met je grijze lokken.

5. Gebruik conditioner

Conditioner is voor elke haarkleur een staple, maar bij grijs haar mag dit absoluut niet ontbreken in de haarroutine. Grijs haar kan namelijk erg ruw zijn en kan snel gaan pluizen. Met een dot conditioner na de shampoo krijgt je haar de voeding die hij nodig heeft. Het resultaat? Zachte, glanzende, grijze lokken. Zónder pluis. Duenas raadt tevens aan je wasmomentjes te overwegen. Volgens de celebrity hairstylist zou je je grijze lokken één keer minder in de week moeten wassen dan wat je deed voordat je grijs werd.

6. Volledige toewijding

Je hele leven een brunette geweest? Of ben je verknocht aan je blonde lokken? Dan kan het heel emotioneel zijn om je vaste haarkleur te zien verdwijnen in een grijze kleur. Aan de andere kant kan het ook heel exciting zijn om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. “Het verwerken van de beslissing om helemaal grijs te worden is belangrijk, zoals bij elke grote verandering”, weet Roszak. “Je grijze coupe omarmen en je volledig inzetten is de sleutel.” Als je de beslissing maakt om je haar de natuurlijke loop te laten, ga er dan helemaal voor.

7. Heb geduld

De beslissing gemaakt om je haar niet meer te verven? Good for you. Toch is hierbij een flinke hoeveelheid geduld nodig. Haar groeit immers zo'n 2,5 centimeter per maand, dus het kan even duren voordat je een volledig grijze coupe hebt. Maar geef niet op! Als je er eenmaal bent, zal het onderhoud zoveel gemakkelijker zijn en is het eindresultaat absoluut de moeite waard.

Bron: Prevention | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook