Prins Albert vertelt waarom we zo weinig over Charlene’s gezondheid horen

De prinses van Monaco blijft angstvallig stil over haar medische situatie.

Lees ook

Wat een kort bezoekje aan Zuid-Afrika moest zijn, veranderde in maanden weg zijn van huis. Een halfjaar later is Charlene van Monaco nog niet terug in het kleine staatje. Zelf blijft ze opvallend stil over haar gezondheid. In een interview doet prins Albert nu een boekje open over waarom zijn vrouw hier zo geheimzinnig over doet.

Geruchten

Vorige maand zei prins Albert het nog vol zelfvertrouwen: in oktober keert prinses Charlene terug naar haar land en haar kinderen. Inmiddels is het november en ontbreekt van Charlene nog elk spoor in het kleine staatje. Dat de Monegaskische prinses zelf nagenoeg niets deelt over haar situatie, doet de geruchtenmolen flink overuren draaien. Zou de vrouw van prins Albert zich niet thuis voelen in Monaco? Verkeert het huwelijk van de Grimaldi's in zwaar weer?

Aan tijdschrift Point De Vue laat prins Albert weten dat er niets klopt van deze geruchten.”Deze publicaties waren buitengewoon verontrustend en kwetsend. Voor mijn vrouw, voor mij en voor Monaco”, aldus de prins.

Geheim

Volgens prins Albert hebben de Grimaldi's absoluut niet bewust gezwegen over de afwezigheid van Charlene. Als het aan het begin van haar afwezigheid stil is geweest, dan was dit simpelweg omdat de prinses haar medische problemen geheim wilde houden. “Mijn vrouw wilde niet te veel praten over haar zeer persoonlijke gezondheidsproblemen, dus we besloten om niet veel over dit onderwerp te communiceren”, weet Albert te vertellen. “Zoals zoveel dingen in het leven, is het een kwestie van balans en het maken van keuzes.”

Terugkomst

Dat Charlene niet in oktober weer voet op de Monegaskische bodem heeft gezet, is inmiddels duidelijk. Maar wanneer verschijnt de prinses wel weer aan de zijde van haar man? Prins Albert weet het zeker. Zijn vrouw zal terug zijn in het paleis voor de Monegaskische nationale feestdag op 19 november. “Het gaat een stuk beter met haar. Deze laatste operatie van het neustussenschot is zeer goed verlopen”, aldus Albert.

“Ze zal zeer spoedig terugkeren. Ik kan vertellen dat ze ruim voor de nationale feestdag in Monaco zal zijn. Ik kan geen precieze datum geven, maar jullie horen het als het zover is.”

Bron: Elle France | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook