Deze 5 voedingsmiddelen zorgen voor een stralende huid

Een glowy skin à la Meghan of Kate? Dan mogen deze etenswaren niet in je dieet ontbreken.

Crèmes, serums, highlighter: je kunt smeren wat je wilt om een glow à la Meghan Markle of Kate Middleton te krijgen. Toch is het veel belangrijker om te letten op wat je eet.

Gezond dieet

Je kent het gezegde wel: je bent wat je eet. Hoewel dit natuurlijk niet letterlijk het geval is, is wat je eet wel degelijk belangrijk voor je lichaam. Een gezond dieet leidt tot een gezond lichaam en vice versa. Als je jezelf verliest in een berg junkfood, zul je je daarna waarschijnlijk behoorlijk vies voelen. Je voelt je futloos, opgeblazen en je huid voelt enorm vettig aan. Laat dat nou net niet de soort glow zijn die we graag willen bereiken.

Aan de andere kant zijn er voldoende voedingsmiddelen die je wel een stralende huid geven. Als we skincare-guru Carla Oates aka The Beauty Chef mogen geloven – en dat doen we – zijn dit de vijf beste voedingsmiddelen voor een prachtige huid van binnenuit.

1. Gefermenteerd eten

“Lacto-gefermenteerde voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsstoffen om de huid van binnenuit te voeden”, legt Oates uit aan InStyle. “Het lacto-fermentatieproces helpt het voedsel voor te verteren, zodat het lichaam en de huid de overgebleven voedingsstoffen kunnen gebruiken.” Volgens The Beauty Chef zijn gefermenteerde voedingsmiddelen tevens 'geweldig voor het verbeteren van de spijsvertering', omdat ze prebiotica en probiotica bevatten.

Oates raadt daarom aan om gefermenteerde voedingsmiddelen als zuurkool, kefir en kimchi zeker niet te mijden in je dieet. Ook yoghurt, augurken en tempé zijn goede toevoegingen voor je maaltijden.

2. Donkergroene bladgroenten

Bloemkool, spinazie en kool zijn groenten die absoluut niet mogen ontbreken in je dieet. Althans, als je een gezonde glow wilt bereiken. Volgens Oates zijn deze groenten enorm rijk aan zwavelverbindingen die helpen de huid te ontgiften. Het resultaat? Een prachtige, heldere en stralende huid.

3. Bessen en granaatappels

Deze twee voedingsmiddelen zijn rijk aan antioxidanten en werken ontstekingsremmend. Tevens zitten ze boordevol voedingsstoffen om de productie van collageen te ondersteunen en de huid te beschermen tegen UV-straling en schade door vrije radicalen, zo weet Oates. Voeg daarom eens wat extra bessen toe aan je smoothie of verwerk granaatappelpitjes door de couscous voor een heerlijke maaltijd.

4. Omega 3

Omega 3-vetzuren zijn niet alleen essentieel in de strijd tegen hart- en vaatziekten, ook geven ze je huid een behoorlijke boost. Goede voorbeelden van voedingsmiddelen die omega 3 bevatten, zijn lijnzaad, zalm, sardines en chiazaad. Deze voedingsmiddelen hydrateren de huid van binnenuit en werken ontstekingsremmend. Zo ga je ook nog eens nare zaakjes als uitdroging en witte vlekken op de huid tegen.

5. Bètacaroteen

Voedingsmiddelen met bètacaroteen, zoals wortelen en zoete aardappelen, helpen de huid te verjongen en bevorderen celvernieuwing. “Ook avocado barst van de huidversterkende carotenoïden en bevat ongelooflijk verjongende en hydraterende goede vetten die ervoor zorgen dat het lichaam de carotenoïden beter opneemt”, legt Oates uit. Die toastjes met avocado zijn dus onmisbaar voor een glowy skin. Genoteerd!

Bron: InStyle | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws