Claudia de Breij over samenwerking Amalia: ‘Ik vind haar een schitterend figuur’

Voor het boek dat Claudia over Amalia schreef, mocht ze de prinses op de voet volgen.

Heel binnenkort komt het boek Amalia uit, een karakterschets die Claudia de Breij van de prinses maakte ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. Voor het boek werkte Claudia nauw samen met de kroonprinses, en dat was volgens haar een geweldige ervaring.

‘Onwijs leuk’

Voor Claudia was het schrijven van dit boek een lichtpuntje tijdens een zware periode, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. “Ik had het afgelopen jaar het erg moeilijk. Toen kreeg ik het telefoontje van de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze zeiden: 'Je mag er een week over nadenken, dan bellen we je terug.'” Maar Claudia wist meteen dat ze graag in gesprek wilde met Amalia. “Ik zei: 'Ik wil wel een week hard to get spelen, maar ik weet toch dat ik dit wil'. Dit is onwijs leuk. En het bleek nog leuker.”

Een echte klik

Over de inhoud van het boek licht Claudia alvast een tipje van de sluier op: “Ik heb dit ook in het boek geschreven: het voelt voor mij als een road movie waarin een tiener aan een 40-jarige vertelt hoe ze het leven ziet.” Voor het boek trokken de twee er namelijk meerdere keren op uit. “We hebben regelmatig in mijn auto gezeten om plekken te bezoeken die belangrijk voor haar zijn. De koninklijke stallen, het strand, het paleis. We hebben samen achter de piano gezeten. Het voelde voor mij alsof ik echt veel aan haar kon vragen.”

Op de bijzondere samenwerking met de prinses kijkt Claudia met een grote glimlach terug. Ze voelde zéker een klik met de toekomstige koningin. “Het is er vanaf mijn kant. Ik vind haar een schitterend figuur.” Wat Amalia ervan vond om zich open te stellen, vindt de cabaretière lastig te zeggen. “Amalia kan nergens uitspraken over doen.”

Het boek Amalia verschijnt op 16 november. Claudia laat weten dat de presentatie van het boek nog eventjes geheim blijft, maar dat het een 'online verrassing' wordt. We houden onze ogen gericht op de socialmediakanalen van de Oranjes!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RVD – H.K.H. de Prinses van Oranje

Laatste nieuws