‘Kate is juist nu Williams rots in de branding’

'Ze weet dat ze het meeste uit hun tijd samen moeten halen, voordat alles voorgoed verandert.'

Lees ook

De zorgen om de gezondheid van de Queen gaan ook de Cambridge'jes niet in de koude kleren zitten. Voor prins William en hertogin Kate staat er veel op het spel.

Moeilijk te bevatten

De recente ziekenhuisopname en verplichte rust van Queen Elizabeth heeft prins William behoorlijk geraakt, vertelt een bekende van de hertog en hertogin van Cambridge. Het is de laatste weken des te duidelijker geworden dat ook de 95-jarige Queen niet het eeuwige leven heeft – al lijkt dat soms wel zo na bijna 70 jaar op de troon.

“Natuurlijk weet William dat het onvermijdelijk is, maar zichzelf voorbereiden op het idee dat de Queen niet meer zijn gids en vertrouwelinge kan zijn, is heel anders dan wanner het daadwerkelijk gebeurt. Will was ernstig bezorgd toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen. Hoewel ze nu weer aan de betere hand is, zijn de afspraken die uit de agenda van de Queen worden gehaald het bewijs dat er dingen aan het veranderen zijn binnen het paleis, en snel ook.”

Steun van Kate

Ook voor Kate Middleton betekent dat even omschakelen. Niet alleen wordt van de populaire hertogin verwacht dat ze een steeds grotere plek inneemt binnen de royal family, ook moet ze haar gezin ondersteunen tijdens deze zware tijd. En dat doet ze met verve.

“William wordt erg emotioneel bij de gedachte aan het verliezen van zijn granny. Hij doet vaak een beetje stoer in het openbaar, maar achter gesloten deuren is hij erg gevoelig. Hij laat heus weleens een traantje om zijn kwetsbare oma. Kate is ook erg droevig, maar ze ziet het als haar missie om hem op te beuren. Ze is zijn rots in de branding. Wills zou niet weten wat hij zonder haar moest.”

Beeld: BrunoPress

Grote last

Onlangs werden de Cambridge'jes gezien op het vliegveld, en volgens insiders was dit zodat de royals een momentje rust konden pakken. “Kate wilde haar gezin een paar dagen afleiden van alle zorgen. De plicht riep hen snel terug naar Londen en op een dag zal de Queen daar niet meer op hen wachten. Kate heeft het gevoel dat ze hun tijd samen nu zo goed mogelijk moeten benutten voordat er een veel grotere verantwoordelijkheid op de schouders van William zal liggen.”

Kate als reddende royal

Al hopen we vurig dat de Queen minstens 100 wordt (haar moeder haalde het ook!), blijft het de realiteit dat de Majesteit een stapje terug moet doen. Wat automatisch betekent dat prins William en hertogin Kate steeds meer aan de bak moeten. De hertogin van Cambridge zou de laatste jaren bijvoorbeeld flink hebben geoefend met spreken in het openbaar, iets waar ze eerst bloednerveus van werd. Nu rolt de ene na de andere eloquente speech eruit en wordt er zelfs gefluisterd dat Kate een televisieprogramma gaat presenteren. En dan is er nog het vertrek van prins Harry en Meghan, die de monarchie toch wel een glamour touch gaven. “Kate moet de boel een beetje opvoeren en de monarchie haar glans teruggeven”, schrijft The Express. “Ze is onze laatste hoop op een beetje glamour in de Royal Family.”

Drie kinderen opvoeden (waarvan een toekomstig koning), een echtgenoot (ook toekomstig koning) ondersteunen, nog meer in het openbaar verschijnen, een tv-programma maken én the next glamour queen worden? Voor een keertje zijn we blij dat we niet in Kates schoenen designerhakken staan.

Bron: Now to love | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook