Hoopvolle berichten vanuit het paleis: Queen Elizabeth is weer aan de betere hand

En dóór. Direct na de goedkeuring van haar artsen stapt de Queen weer in een helikopter.

Lees ook

Het was even schrikken voor de Britten toen de Queen allerlei grote afspraken uit haar agenda moest schrappen om rust te houden. Zou ze haar platina jubileum (70 jaar op de troon!) volgend jaar wel halen? Er klinkt een zucht van verlichting nu er eindelijk weer hoopvolle berichten vanuit Windsor Castle komen.

En weer op pad!

“Niemand heeft het eeuwige leven”, zei Queen Elizabeth zelf in haar laatste toespraak. Dat valt niet te ontkennen, maar we hopen natuurlijk dat Her Majesty nog minstens een paar jaartjes meegaat. De afgelopen tijd waren er veel zorgen omtrent de gezondheid van de 95-jarige koningin, maar het ziet er nu gelukkig een tikkeltje minder somber uit. Elizabeth kwam energiek over bij haar laatste digitale verschijning, werd afgelopen week alweer achter het stuur van haar Jaguar gezien en is nu alweer in haar helikopter gestapt om naar haar huis in Sandringham te vliegen. Rust houden betekent dus niet stilzitten in het geval van HM.

Klaar voor Kerst

Sandringham is de plaats waar de Queen normaal gesproken ook kerst met haar familie viert, maar het is niet waarschijnlijk dat ze de komende maanden in haar riante buitenhuis blijft. Het paleis liet eerder weten dat de Queen 'vastbesloten' is om op 14 november wel bij de nationale herdenkingsdag in Londen te zijn.

Van Sandringham gaan we waarschijnlijk meer horen deze winter. Het wordt de eerste keer dat Queen Elizabeth Kerstmis zonder haar echtgenoot, prins Philip, moet vieren, en ze zou volgens paleisbronnen druk bezig zijn om de hele familie bij elkaar te krijgen in het landhuis. “Hare Majesteit kijkt er erg naar uit om haar familie te ontvangen in haar huis in Norfolk voor de feestdagen en er moeten veel voorbereidingen getroffen worden voor alle genodigden”, vertelt een koninklijke bron aan Mirror. “De Queen heeft veel dierbare herinneringen aan Kerstmis op Sandringham met haar familie, en ze is ervan overtuigd dat ze dat ze tijdens de voorbereidingen het beste zelf ter plaatse kan zijn om alles zo goed mogelijk in de gaten te houden.”

De hele familie

In de wandelgangen wordt wel gezegd dat écht de hele familie komt bij het kerstfeest van de Queen, dus ook prins Harry, Meghan en hun twee kinderen. Het zou de eerste keer zijn dat de royal family baby Lilibet in het echt kan ontmoeten. En wat is nu een beter moment om de strijdbijl te begraven dan tijdens een kraambezoek/vredig kerstfeest? Het wordt hoe dan ook een drukke boel daar in Sandringham, want de familie is aardig uitgebreid afgelopen jaar. Naast Lili verwelkomde Queen Elizabeth ook achterkleinkinderen Lucas (van Zara Tindall), August (van prinses Eugenie) en Sienna (van prinses Beatrice). Meestal vangen we een glimp op van de Windors wanneer ze het kerkje van Sandringham verlaten na de Kerstdienst, dus we hopen op een grote royal reunion in het bijzijn van de Queen deze december!

Prinses Anne, prins William, prins George, prinses Charlotte en hertogin Kate verlaten de kerk van Sandringham, kerst 2019. Beeld: BrunoPress

Bron: Hello!, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook