Krijgt prinses Amalia haar eigen Instagram-account?

Royal bronnen zeggen van wel!

Lees ook

Gravin Eloise van Oranje is terecht een groot succes op Instagram, maar we vermoeden dat ze flinke concurrentie van haar nichtje Amalia kan krijgen wanneer ook zij een openbaar account aanmaakt op het platform. En die kans is best aanwezig, meldden onze collega's van All Things Amalia.

Grotere rol

Met haar achttiende verjaardag in het verschiet is het zeker dat we komende jaren meer van prinses Amalia gaan zien. Maar betekent het ook dat de troonopvolgster kiest voor online zichtbaarheid? De Oranjes hebben met @koninklijkhuis al een eigen, officieel Instagram-account, maar de geruchten gaan dat prinses Amalia dolgraag haar eigen pagina wil als ze straks volwassen is. Bovendien is de gebruikersnaam @prinsesvanoranje al min of meer geclaimd.

Nul berichten

Het account staat op privé, heeft geen afbeelding of beschrijving, nul berichten en volgt maar één persoon. Het kan natuurlijk om een fanpagina gaan, meldt All Things Amalia. Maar het kan ook zijn dat de Rijksvoorlichtingsdienst de naam alvast vrijhoudt voor Amalia. Volgens koninklijke bronnen van de website is het namelijk wel het plan van Amalia om, helemaal met de tijd mee, ook op Instagram haar weg naar het publiek te vinden. “Amalia wil meer van zichzelf laten zien de komende jaren. Ze heeft aangegeven dat een eigen Instagram-account haar een heel goed idee lijkt. Alleen houdt de koning de boot nog een beetje af.”

Online verrassing

Nu weten we al dat er een 'online verrassing' op de planning staat. Claudia de Breij, auteur van het boek Amalia, verklapte deze week namelijk dat er bij de boekpresentatie iets op digitaal gebied te gebeuren staat. Hoe leuk zou het zijn als dat de lancering van Amalia's eigen Insta-account betekent?! We hopen dat ze haar vader weet te overtuigen van een eigen pagina vol kiekjes, want wij zeggen: Amalia, ga ervoor. Er is geen betere manier om de Oranjes weer een stukje moderner en toegankelijker te maken en we zijn klaar om likes uit te delen!

Bron: All Things Amalia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook