Beau Monde’s Weekendtips

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan.

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamourtouch geeft.

It’s cocktail o’clock!

Woodford Reserve, ‘s werelds bestverkopende superpremium bourbon-whiskey, viert van 5 tot en met 14 november de veelzijdige en iconische Old Fashioned-cocktail. Dé tijdloze #1 cocktailklassieker wordt gevierd in speciaal geselecteerde cocktailbars en restaurants in Nederland. Woodford Reserve nodigt iedereen uit om smaakvolle variaties op deze inspirerende klassieker te ontdekken, en zo de veelzijdigheid van deze cocktailicoon te ervaren. Daar zeggen wij geen nee tegen! Een lijst van deelnemende restaurants en bars is te vinden op de website.

Museumnacht Amsterdam 2021

Vorig jaar ging de oh zo gezellige en culturele museumnacht helaas aan onze neus voorbij. Dit jaar, op 6 november 2021, keert deze spectaculaire nacht terug en halen we het verloren jaartje dubbel en dwars in. Maak je klaar voor een avondvullend programma vol culturele activiteiten, optredens, workshops, speciale rondleidingen en – niet te vergeten – overheerlijke cocktails!

Onze tip in Amsterdam: De Nieuwe Kerk, waar je een rondleiding kunt krijgen bij de modetentoonstelling Maison Amsterdam (met onder andere de trouwjurk van Máxima!) om vervolgens cocktails te drinken bij Embassy of the Free Mind. Deze cocktailbar schenkt tijdens de museumnacht magische mengsels, zoals 'drinkbaar goud' en 'eeuwige elixers'. Klinkt goed, toch? Meer informatie over de alchemistische cocktailbar vind je hier.

Zin in gin

Laat die geurkaarsen maar staan, deze herfst gaan we voor een ander luchtje in huis. Amsterdams parfumlabel Abel Odor en gin-merk Tanqueray introduceren voor het eerst een huisparfum met de subtiele geur van de iconische London Dry Gin. Meesterparfumeur Isaac Sinclair creëerde een 100 procent natuurlijke, gebalanceerde blend van de vier belangrijkste botanicals van de gin: jeneverbes, engelwortel, koriander en zoethout. Een fris en verkwikkend parfum in een hoogwaardige flacon die ook nog eens je interieur verrijkt. De Elevating Room Scent is vanaf begin november exclusief verkrijgbaar via DeBijenkorf.nl en AbelOdor.com.

Vintage vibes

Voor de fashionable én sustainable sportievelingen onder ons: Dolly Sport komt met een limited edition collectie gemaakt van leftover materialen en reworked retro-vondsten. Gedurende 3 maanden wordt deze lijn exclusief aangeboden op het grootste platform van tweedehands designermode van de Benelux: The Next Closet (sowieso een dikke aanrader voor iedereen die op zoek is naar betaalbaar design!).

Amsterdam City Guide

Deens modemerk GANNI (onder andere favoriet bij prinses Mary) heeft onlangs een flagship store geopend in de Negen Straatjes. Om dat te vieren heeft het label de handen ineengeslagen met VanMoof en een Amsterdam City Guide gelanceerd. Styliste Nicole Huisman, Model & Online Creative Teesh Rosa, Coach & Personal trainer Coco Sabajo, en Muzikant Pepijn Lanen hebben de verborgen juweeltjes van onze hoofdstad geselecteerd voor het perfecte dagje uit deze herfst. De gids en bijbehorende video bekijk je via deze link.

Voor de fashionable kleintjes

Leuk voor de (klein)kinderen: na 7 jaar ervaring met damesmode komt ALIX the Label voor het eerst met een eigen kinderlijn, voor alle jonge fashionista's tussen de 3 maanden en 8 jaar (jongens én meisjes). Vanzelfsprekend zijn wij meteen groot fan van everything panterprint, maar de stoere truien en zwierige jurkjes springen ook in het oog. Een groot deel van de collectie is unisex. Mogen broertjes en zusjes zelf uitzoeken wie vandaag de panterprinttrui aan mag.

Healthy & smaakvol

Sinds 16 oktober is Utrecht weer een gezonde hotspot rijker: KAUAI heeft haar deuren geopend op de Lange Viestraat 2L. Dit concept – afkomstig uit Zuid-Afrika – serveert gezond eten zonder daarbij concessies te doen aan smaak (wel zo belangrijk voor ons Bourgondiërs die ook weleens gezond willen uitpakken). Een healthy lifestyle versimpelen, dat is het motto. Dit door het gebruik van onbewerkte, duurzame en plantaardige ingrediënten. Probeer eens de Plant Power Bowl, of een wrap met avocado, komkommer, broccoli en quinoa. Ook leuk voor de zoetkauwen onder ons: de ontbijtjes kun je de hele dag door bestellen!

Beeld: iStock

Laatste nieuws