Elk seizoen stralend: zo verbeter je je huid in de herfst

De koudere maanden vragen om een andere aanpak van je huidverzorging.

Wanneer buiten de bloesem aan de bomen groeit en het zonnetje schijnt, voelen we ons anders dan wanneer de herfstregen tegen de ramen gutst. Net zoals ieder seizoen een andere invloed heeft op ons humeur, heeft ook onze huid elk jaargetijde nét een andere skincare routine nodig.

Vooral in de herfst en winter kunnen we dat merken. Kou, gure wind, regen en de centrale verwarming die een graadje hoger gaat: het beïnvloedt allemaal de conditie van je huid. Zo kun je er toch voor zorgen dat je huid zich dit seizoen juist verbetert.

First things first

Om te weten hoe je huid ervoor staat dit seizoen, is het slim om die regelmatig te laten checken door een huidcoach. Deze expert heeft speciale apparatuur om binnen één minuut te zien wat jouw huidconditie precies is. Daardoor wordt het elk seizoen een stuk makkelijker om de juiste producten te vinden bij de specifieke behoeften van jouw huid. Klaar voor een stralende herfst?

Vaarwel vette plak

Wanneer de bladeren van de bomen vallen, begint onze huid er steeds een beetje valer en bleker uit te zien. Ons zomerse kleurtje vervaagt en ons velletje kan wel wat extra stimulatie gebruiken. Om je huid toch lekker actief te houden, is het belangrijk om regelmatig te peelen. Zo bevorder je de doorbloeding en zie je er niet alleen gezond en stralend uit, maar zorg je er ook voor dat je het meeste profijt uit je serums en/of crèmes kunt halen. Je huidproducten worden dan namelijk sneller opgenomen en de beruchte ‘vette plak’ over je vel is dan verleden tijd.

How to peel

Goed, door regelmatig de dode huidcellen te verwijderen, ligt een gezondere en zachte huid binnen handbereik. Dat willen we allemaal wel, maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan? Het peelen van je gezicht is namelijk wel een kunst op zich. Gebruik bijvoorbeeld geen (grove) korrelscrubs, want deze kunnen irritaties aan de talgklieren veroorzaken. Beter voor je huid is een milde peeling met een enzymatische werking, of bijvoorbeeld een amandelzuurpeeling.

Een voorbeeld van zo'n zachte, maar uiterst effectieve peeling met amandelzuur is het Primum Elixer: dit product veroorzaakt geen roodheid en de irritatiekans is minimaal, dus je kunt gerust meteen na een gezichtsbehandeling de deur uit. Bovendien dringt de peeling minder diep in de huid dan bijvoorbeeld glycolzuur, waardoor je ook niet uit de zon hoeft te blijven vanwege UV-gevoeligheid (al is SPF smeren altijd een aanrader, ook in de herfst en winter!). Ondertussen doet het amandelzuur wel zijn werk: naast het peelende effect zorgt het voor optimale hydratatie, waardoor ook de werkzame stoffen in crèmes beter worden opgenomen. And that's not all, want amandelzuur heeft ook krachtige antibacteriële eigenschappen, waarmee je onzuiverheden kunt behandelen of kunt voorkomen. De ouder wordende huid heeft ook baat bij een amandelzuurpeeling. Het Elixer zorgt namelijk voor de regeneratie van de huideigen collageen- en elastinevezels, voor een stevigere huid. Tot slot helpt het zuur ook nog eens om hyperpigmentatie te voorkomen en te verminderen.

Mocht je door de zon tijdens je vakantie last hebben gekregen van pigmentvlekjes, dan is het najaar het ideale moment om hier iets aan te doen. De zon is dit seizoen minder krachtig en je huid zal dan ook niet direct opnieuw beschadigen. Een amandelzuurpeeling ondergaan bij de huidcoach of professionele fruitzuurbehandelingen kunnen de uitkomst bieden om de verdikte zomerhuid intensief te peelen en tegelijkertijd de opgedane pigmentvlekjes te verminderen. Een frisse start!

Betere doorbloeding & zuurstofboost

Een goede doorbloeding is key voor het verbeteren van je huid, want alleen op die manier worden de cellen in je huid optimaal voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Ook helpt een goede doorbloeding bij het afvoeren van afvalstoffen. Maar hoe houd je de huid in beweging? Je kunt daarvoor een zogenaamde doorbloedingscrème gebruiken, zoals hannah Cell Active, een therapeutisch product dat de doorbloeding op krachtige wijze stimuleert en een frisse teint tevoorschijn tovert.

En andere manier is om regelmatig een bindweefselmassage in te plannen bij je huidcoach – waarmee je ook meteen een heerlijk momentje voor jezelf pakt. Win-win!

Ook bij voldoende zuurstof is je huid gebaat. Een huid die te weinig zuurstof krijgt, wordt grauw, dof en krijgt een vermoeide uitstraling. Je huid verslapt en veroudert bovendien veel sneller, omdat voor een gezonde celstofwisseling en -vernieuwing ook zuurstof nodig is. Extra zuurstof haal je tegenwoordig gewoon uit een flesje. Gebruik bijvoorbeeld dagelijks hannah’s Oxys Genes voor een gezondere en vitalere huid, die goed doorbloed is en een geweldige glow heeft. Dankzij deze dag- en nachtcrème creëer je dat gezond blozende effect, alsof je net een lange boswandeling hebt gemaakt!

Een briesje voor de huid

We gaan inmiddels alweer richting de winter, een seizoen waarin je huid heel wat weerstand kan gebruiken. Zorg dus voor de juiste bescherming. Het gure weer en vorst kunnen leiden tot een drogere huid, dus zorg ervoor dat je goed hydraterende producten in de badkamer hebt staan. Gebruik deze wel in combinatie met een vollere crème: zo isoleer je jouw huid als het ware, waardoor je huid minder last heeft van temperatuurwisselingen en het vochtverlies dat daarbij komt kijken. Een echte winter must-have is de Touch of Silk: dit product verbetert je teint, maar laat geen enkel spoortje vettigheid achter. Daarnaast bevat het een hoge concentratie vitamine A, C, E en een basis van hoogwaardige siliconenolie. Je merkt meteen dat kleine oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen en je teint mooi egaal achterblijft. Hoewel het vocht langdurig wordt vastgehouden, heeft het product geen afsluitend effect. Het voelt alsof een briesje wind een zijden sjaal zachtjes over je huid beweegt.

Niet vergeten: lippen, ogen, handen!

Je gezicht is niet het enige lichaamsdeel dat extra aandacht verdient in de donkere maanden. Denk in de herfst (en straks zeker in de winter) ook aan de huid van je lippen, je handen en je buitenste ooghoekjes. Van zichzelf zijn deze plekken iets vochtiger dan de rest van je huid, waardoor ze eerder ruw en rood worden van de kou. Lip Touch biedt de uitkomst voor je lippen. De andere plekjes kun je beschermen door een keertje extra de Touch of Silk erop aan te brengen (we zeiden al dat het een veelzijdig was). Zo kom jij de herfst en winter wel door!

Kijk voor meer info op hannah.nl en vind een huidcoach in de buurt.

Beeld: hannah

Laatste nieuws