Huh? Prins Harry niet welkom in uniform op gala

En het gaat niet alleen om dit gala...

Lees ook

Volgende week vindt het Salute to Freedom-gala plaats: een groots evenement in New York om oorlogshelden te eren. Maar prins Harry is daar, ondanks zijn twee uitzendingen naar Afghanistan, niét welkom in uniform. Say what?

Veteranengala

Aankomende woensdag staat het gala op de planning in het Intrepid Sea, Air & Space Museum in New York City. Hier wordt stilgestaan bij oorlogshelden door de jaren heen. Ook zanger Jon Bon Jovi wordt geëerd om zijn inzet voor veteranen.

Harry in burger

Ook de Duke is dus aanwezig bij het gala, waar hij vijf awards mag uitreiken namens de organisatie. En hoewel veteranen bij een gelegenheid als deze natuurlijk in vol ornaat komen opdagen, zit dat er voor Harry dus niet in.

Sterker nog: Harry in zijn prestigieuze militaire uniform gaan we waarschijnlijk nóóit meer bij dit soort publieke evenementen zien.

Titels

Het zit namelijk zo: sinds Harry en Meghan een stapje terug hebben gedaan als senior royals, zijn ze hun titels kwijt. Maar dat betekent voor Harry dus ook dat zijn militaire titels zijn komen te vervallen. En daarom: no uniform allowed. Aha!

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook