Buckingham boos: ‘Meghan maakt misbruik van titels’

The Firm is (wederom) niet blij met Meghan.

Het zit de Sussexjes niet mee dit weekend: eerst wordt al bekend dat Harry komende woensdag zijn militaire uniform thuis moet laten bij een veteranengala. Bovendien schrijft een Britse krant vandaag dat 'senior courtiers' ab-so-luut niet blij zijn met Meghan Markle. Zij zou volgens hen namelijk misbruik maken van haar titels.

Titels

Sinds Meghan en hubby Harry een grote stap weg hebben gedaan van de rest van de Britse royalty, is er één grote rompslomp aan problemen en haastig gezochte oplossingen rond wat de Sussexjes allemaal wel en niet meer mogen doen. Dat deze regels niet altijd even makkelijk zijn, blijkt vandaag maar weer.

Meghan is namelijk in hot water beland bij Buckingham Palace vanwege het gebruik van haar titel 'Duchess of Sussex'.

Lobbyen

We weten allemaal dat Meghan zich graag inzet voor het goede doel. Zo voert ze nu een campagne om betaald ouderschapsverlof op de agenda te krijgen bij prominente politici in de VS. Die actie kwam haar an sich al op genoeg kritiek te staan, maar daar komt nu dus een hoop bonje vanuit Buckingham bij.

Het zit zo: Britse royalty moet altijd politiek neutraal zijn. Meghans campagne is echter moeilijk 'neutraal' te noemen, en daarom waren de Britse royals dus al niet blij. Nu blijkt bovendien dat Miss Markle haar royal titel gebruikt heeft om minstens twee Republikeinse senatoren benaderen. En dát mag dus niet.

Untitled en unimpressed

De courtiers stellen dat Markle zo haar royal titel 'buiten de context' gebruikt. Je titel verbinden aan een politiek doel is sowieso al not done, maar dat de Duchess zich zo mengt in de politiek van een ander land is volgens bronnen binnen het paleis uit den boze.

Ook de senatoren zelf waren niet onder de indruk van Meghans acties. Susan Collins, senator uit Maine reageerde dat ze “Meghan te woord heeft gestaan, maar uiteindelijk meer geïnteresseerd is in wat de mensen van Maine van de kwestie vinden”. Aiii…

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws