Ontroerend: Máxima deelt emotioneel moment met fan

Ook de koningin had tranen in haar ogen.

Lees ook

Dat koningin Máxima en Willem-Alexander erg geliefd zijn bij hun fans weten we allemaal. Sommigen reizen stad en land af om onze royals te kunnen zien. Dat Wim en Máx veel geven om hun adoring achterban staat ook als een paal boven water. Afgelopen week deelde onze koningin echter een wel héél bijzonder moment met een van haar fans.

Loyaal

Waar Máxima gaat, daar is Josée ook te vinden. Ze is groot fan van de Oranjes, en maakt regelmatig foto's van onze king en queen. Op die manier is Josée bevriend geraakt met royalty-expert Josine Droogendijk van het AD en de site Modekoningin Máxima.

Droogendijk vertelde: “Ze heeft slecht nieuws te horen gekregen, ze heeft borstkanker. Vanmiddag heeft ze een gesprek met de artsen over de behandeling.” En daarom besloot Droogendijk een speciaal moment voor de Oranje-fan op te zetten.

Bijzonder moment

De journaliste zorgde dat Josée de kans kreeg om Máxima hoogstpersoonlijk een bloemetje te overhandigen. “Anders zou ze thuis zitten, wachtend op het gesprek in het ziekenhuis”, vertelt ze. “Het is zo'n lieve, bescheiden vrouw die er áltijd bij is”, legt Droogendijk uit. Maar niemand had kunnen voorzien dat het bijzondere moment zó emotioneel zou zijn.

Tranen

Wat een simpele overhandiging van een boeketje zou zijn, mondde uit in een ontroerend moment waar iedereen toch een beetje mistig van werd. Niet alleen kon Josée de bloemen overhandigen aan haar favoriete royal, maar Máxima omhelsde de vrouw met tranen in haar ogen.

“Ik zal u missen”, fluisterde ze in Josées oor. Het is namelijk niet duidelijk of Josée tijdens haar behandeling nog vaak bij de wachtende Oranje-fans zal kunnen aansluiten. Een prachtig en ontroerend moment, en ongetwijfeld voor Josée een onvergetelijke herinnering.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook