Prinses Märtha Louise voelt het spoken in het paleis: ‘Ik snap nu waarom ik nachtmerries had’

Een gebouw vol gruwelijke geschiedenis en een hoog sensitieve prinses, het blijkt geen topcombinatie.

Lees ook

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wees gewaarschuwd! Morgen reist het koningspaar voor een staatsbezoek af naar Noorwegen, en volgens prinses Märtha Louise hangt daar soms een grimmige sfeer in het paleis.

Spiritueel en sensitief

Voor een vleugje spiritualiteit aan het hof moet je bij de Noorse prinses Märtha Louise zijn. Als lover van een zesde generatie sjamaan die ze uit een vorig leven meent te kennen en auteur van boeken als Ontdek je beschermengel, is ze een royal die verbazingwekkend veel over haar innerlijke leven blootgeeft (meestal tot ongenoegen van het paleis).

Ook als kind had Märtha Louise al te maken met een bepaalde gevoeligheid, laat ze weten in een recente podcast. Inmiddels weet de dochter van koning Harald en koningin Sonja dat ze hoogsensitief is – iets wat in tegenstelling tot haar spraakmakende relatie wél geaccepteerd wordt in het paleis.

Nachtmerries

Dat ze als kind in een groot, oud paleis vol spoken opgroeide, heeft Märtha Louise geweten ook. Vroeger woonde ze met haar familie op het landgoed Skaugum, net buiten Oslo. “Ik zag bijzondere dingen in mijn kamer. Ik was doodsbang wanneer ik 's nachts ging slapen. Ik kreeg het gevoel alsof ik stikte en meer zulk soort dingen”, vertelt ze in de podcast. “Pas toen ik volwassen werd, vertelden koning Harald en koningin Sonja me dat een Nazi ooit zelfmoord heeft gepleegd in mijn kamer. Daarom had ik die nachtmerries, nu begrijp ik dat pas.” Luguber zeg! Hopen dat Willem-Alexander en Máxima een andere logeerkamer toegewezen krijgen…

Hoewel prinses Märtha Louise soms juist geprezen wordt voor haar openhartigheid (ze schreef een heel boek over omgaan met hooggevoeligheid), haalde haar vriend laatst de krantenkoppen omdat hij het volgens het hof toch iets te bont had gemaakt. Sjamaan Durek beweerde op Instagram uiterst serieus dat hij een kruising was tussen een ruimtehagedis en Andromeda, een prinses uit de Griekse mythologie. Onder druk van het paleis verwijderde hij het bericht, de Noorse Rijksvoorlichtingsdienst schijnt de handen vol te hebben aan dergelijke uitspraken het liefje van Märtha Louise. Ze zullen dan ook een zucht van opluchting hebben geslaakt toen de prinses eerder dit jaar liet weten dat er voorlopig geen royal wedding op de planning staat.

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook