Onderbroekenlol: waarom hertogin Camilla niet uitgepraat raakt over Joe Biden

Joe liet Camilla een poepie ruiken.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: op dit moment zitten allerlei royals, hoge bazen en weledelgeleerde mensen van over de hele wereld in het Schotse Glasgow. Daar zijn zij namelijk om te praten over serieuze zaken zoals het bestrijden van klimaatverandering en het verminderen van fossiele gassen. Nu gaat echter het bizarre verhaal dat Camilla niet uitgepraat raakt over, uh, de fossiele gassen van Joe Biden. Say what?

Niet voor de wind

Alle bijeengekomen wereldleiders op het COP26-congres in Glasgow kregen de afgelopen weken al flink de wind van voren. Middels klimaatmarsen, protesten en demonstraties hebben activisten in geuren en kleuren laten horen wat zij van de huidige klimaatcrisis vinden.

Maar ondanks de ontzettend belangrijke reden voor deze bijzondere aangelegenheid, is er vandaag naast aandacht voor de klimaattop, vooral aandacht voor het luchtje van de Amerikaanse president Joe Biden.

Onmogelijk te negeren

Het schijnt namelijk, volgens bronnen rond de Duchess of Cornwall, dat Camilla maar niet uitgepraat raakt over de 78-jarige president. En dan in het bijzonder over een luchtige uitlating waar de president zelf maar bar weinig controle over leek te hebben.

Een bron die beweegt in Camilla's kringen vertelt bij de Britse krant Mirror dat de Duchess het maar blijft hebben over de scheet van Biden. “Het was lang en luid en onmogelijk te negeren”, aldus de bron. “Ze houdt er maar niet over op.”

Gasuitstoot

Ironisch genoeg was één van de grote beloften van Biden tijdens COP26 om de wereldwijde methaanuitstoot met ongeveer 30% te verminderen voor 2030. En tja, je weet wat ze zeggen: verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Frisse royals

Overigens is dit niet de eerste keer dat er een luchtje lijkt te zitten aan de humor van de Britse royals. De schrijver John Aubrey schrijft namelijk dat Elizabeth I (die uit de 16e eeuw) ooit een soortgelijke situatie ondervond met de graaf van Oxford. Toen hij diep boog voor de koningin, kon hij niet voorkomen dat er lucht uit zijn achterzijde ontsnapte. Diep, diép beschaamd is de graaf destijds weggevlucht.

Zeven jaar later stond hij eindelijk weer oog in oog met Elizabeth, en de eerste woorden uit haar mond waren vervolgens: “Mijnheer, ik was de scheet vergeten.” En met dank aan John Aubrey weet nu dus de hele wereld over deze onfortuinlijke graaf.

Bijzonder verhaal

Of we de bron op diens woord moeten geloven, is nog een beetje onduidelijk. Naast Camilla en Joe zullen slechts weinigen weten uit welke hoek de wind waait. Wel was het duidelijk dat Biden slechts enkele uren voor zijn tête-à-tête met de Britse royal nog in slaap leek te dommelen bij één van de sprekers.

Mocht meneer Biden zich onder de lezers van Beau Monde scharen, dan hebben we hier in elk geval enkele tips tegen een opgeblazen gevoel. Hopelijk slaat de president ons advies niet in de wind en hoeft hij zich niet zeven jaar te verschuilen voor de Duchess!

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws